Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
28.9 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ζήτησε αεροπορικά εισιτήρια και άρπαξε 6.400 ευρώ

Πρέπει να διαβάσετε

Τα στοιχεία ταυτότητας ενός Έλληνα που είχε εξαπατήσει στις 22 Φεβρουαρίου μια υπάλληλο ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου της Λάρισας με το πρόσχημα ότι ήθελε να αγοράσει τρία αεροπορικά εισιτήρια έναντι 405 ευρώ, προέκυψαν από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Ασφάλεια.

Ο δράστης είχε ισχυριστεί ότι δήθεν θα κατέβαλε ηλεκτρονικά το ποσό για την αγορά των εισιτηρίων και είχε στείλει στην υπάλληλο μήνυμα με επισυναπτόμενο σύνδεσμο, ο οποίος παρέπεμπε σε περιβάλλον που έμοιαζε με εκείνο τράπεζας. Μόλις η ανυποψίαστη εργαζόμενη εισήγαγε τους κωδικούς της για την επιβεβαίωση της συναλλαγής, ο δράστης μετέφερε 6.400 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον ίδιο. Σε βάρος του απατεώνα σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

«Μαϊμού» φαρμακοποιός εξαπάτησε επιχειρηματία

Με το πρόσχημα της παραγγελίας προϊόντων και της ηλεκτρονικής εξόφλησης, ένας άγνωστος ο οποίος προσποιήθηκε τον φαρμακοποιό εξαπάτησε έναν επιχειρηματία που διατηρεί στη Ναύπακτο και του απέσπασε τους τραπεζικούς κωδικούς του καθώς και ενός συγγενικού του προσώπου. Έτσι, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο e-banking τους και να κάνει δύο τραπεζικές συναλλαγές, με τις οποίες μετέφερε σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 3.000 ευρώ. Η προανάκριση για την ταυτοποίηση του δράστη βρίσκεται σε εξέλιξη από τους αστυνομικούς του τμήματος Ναυπακτίας.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα