Ζευγάρι αρνητών από το Ηράκλειο δίνει «μάχη» με τον κορωνοϊό

Στους αρνητές του εμβολιασμού αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τους Σωτήρη Μεταξά και Μαρία Μπινιχάκη ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως ζευγάρι από χωριό του Ηρακλείου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό.

Μάλιστα τόνισε πως η γυναίκα είναι αρνήτρια του ιού με «πλούσια» δράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και νοσηλεύεται σε κλινική Covid ενώ ο σύζυγός της «χαροπαλεύει στη ΜΕΘ».

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης πρόκειται για δύο σχετικά νέους ανθρώπους οι οποίοι δίνουν «μάχη» με τον ιό, κάτι το οποίο δεν θα γινόταν αν είχαν εμβολιαστεί.

Η πρόταση Τζανάκη για γράμματα στους ανεμβολίαστους

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης τόνισε πως η προσέγγιση των ανθρώπων που φοβούνται ή αρνούνται αν εμβολιαστούν πρέπει να γίνει εξατομικευμένα.

«Χρειάζεται να απευθυνθούμε σε αυτούς προσωπικά», δήλωσε και σημείωσε πως μέσα από τον HΔΙΚΑ υπάρχει η δυνατότητα οι αρμόδιες αρχές να δουν ποιοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί και κυρίως ποιοι από αυτούς πάσχουν από άλλα νοσήματα.

Ο κ. Τζανάκης πρότεινε αυτοί οι πολίτες να λάβουν ένα προσωπικό γράμμα, ενδεχομένως από τον υπουργό Υγείας, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ ή την πρόεδρο της επιτροπής Εμβολιασμών, στο οποίο θα αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να εμβολιαστούν.

Πρότεινε παράλληλα γράμματα να λάβουν και οι προσωπικοί γιατροί των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί, στο οποίο θα τους επισημαίνεται ότι πρέπει να κλείσουν ένα ραντεβού με τους ανεμβολίαστους ασθενείς τους προκειμένου να συζητήσουν από κοινού τι είναι εκείνο που τους προβληματίζει και να τους πείσουν να εμβολιαστούν για να μην κινδυνεύσουν.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα