Ζαριφόπουλος στο CRETA: Γιατί δεν θα μπει «κόφτης» στα sms στο 13033 – Καθολικά τα νέα μέτρα

Πρέπει να διαβάσετε

Δεν υφίσταται κανένα θέμα «κόφτη» στα sms που στέλνουν οι πολίτες στο 13033 προκειμένου να μετακινηθούν, επανέλαβε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο  υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Ο υφυπουργός σχολίασε τον αριθμό sms που αποστέλλονται ημερησίως στη χώρα, τα οποία αγγίζουν τα 4 εκατομμύρια, λέγοντας πως ναι μεν είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός που πρέπει να περιοριστεί λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δεν πρέπει όμως να γίνεται σύγκριση με την περίοδο του προηγούμενου lockdown καθώς τότε δεν ήταν ανοιχτές τόσες επιχειρήσεις αλλά και τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ο κ. Ζαριφόπουλος τόνισε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, που τίθεται σε ισχύ από σήμερα, έχει στόχο να περιοριστεί αυτός ο αριθμός, όμως οι απαγορεύσεις δεν είναι αρκετές εάν δεν υπάρξει αυξημένη ατομική ευθύνη. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε σε έναν πόλεμο», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Παράλληλα, απάντησε και σε όσους αρνούνται να στείλουν μήνυμα στο 13033 και υποστηρίζουν πως έτσι καταγράφονται τα στοιχεία τους. Ο κ. Ζαριφόπουλος ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως πέραν του συνολικού αριθμού των μηνυμάτων κανένα στοιχείο δεν «αποθηκεύεται». «Δεν κρατάμε σαν κράτος κανένα στοιχείο, η μετακίνηση μπορεί να γίνει και με ένα κομμάτι χαρτί στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία του πολίτη, το κάνουμε περισσότερο για να διευκολύνουμε τους πολίτες», ανέφερε.

Αναφορικά με τα σενάρια για «κόφτη» στα sms που θα μπορεί να στέλνει ημερησίως ο κάθε πολίτης, ο κ. Ζαριφόπουλος τόνισε πως το 13033 είναι απλά μια εναλλακτική, ένα μέσο για τον έλεγχο της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια του lockdown. «Αν βάζαμε «κόφτη» στα μηνύματα θα έβγαιναν όλοι με ένα κομμάτι χαρτί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πήραμε άλλα μέτρα τα οποία ελπίζουμε να αποδώσουν», συνέχισε ο υφυπουργός ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση από εδώ και στο εξής θα επιλέγει μέτρα καθολικού χαρακτήρα αφού τα τοπικά δεν απέδωσαν όσο θα έπρεπε.

2 εκατομμύρια πιστοποιητικά, χωρίς επίσκεψη στα ΚΕΠ

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, ο οποίος προχωρά με ταχείς πλέον ρυθμούς, αυτοί όμως δεν αρκούν για να καλύψουν το χάσμα που υπάρχει με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που αποτυπώνεται σε όλους του δείκτες. «Προφανώς έχουν γίνει πολλά αυτό το χρόνο αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα αναφέρθηκε στα 2 εκατομμύρια ψηφιακά πιστοποιητικά που εκδόθηκαν το τελευταίο διάστημα μέσω της πλατφόρμας gov.gr. «Είναι 2 εκατομμύριαεπισκέψεις σε ΚΕΠ που δεν έγιναν», ανέφερε ο κ. Ζαριφόπουλος τονίζοντας την αξία του ψηφιακού μετασχηματισμού εν μέσω πανδημίας, αλλά και το πόσο σημαντικός αποδείχτηκε για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Μάλιστα προέτρεψε ακόμα και τους πολίτες που δεν νιώθουν μεγάλη εξοικείωση να δοκιμάσουν την ηλεκτρονική οδό, ενώ τόνισε πως στην αρχική σελίδα του gov.gr υπάρχουν οδηγίες που θα τους βοηθήσουν.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα