Δύο προκηρύξεις για θέσεις εργασίας στον δήμο Ηρακλείου είχαν σαν αποτέλεσμα να ανέβουν για μία ακόμη φορά οι τόνοι μεταξύ της δημοτικής αρχής και της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης.  

Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι «οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να έχουν την υγεία και την φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν. Να μην έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα, να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19».

Η προϋπόθεση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της μείζονος  αντιπολίτευσης που με επιστολής της σημειώνει πως οι όροι στις προκηρύξεις αντίκεινται στις αρχές της ισονομίας και της ισότητας.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη απάντησε πως «οι άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προστατεύονται από τον νόμο, όσον αφορά στην πανδημία covid-19. Για αυτό και για όσο καιρό η πανδημία διαρκεί, δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού. Αντιθέτως, και όπως είναι λογικό, το προσωπικό που προσλαμβάνεται για τις ανάγκες αντιμετώπισης των αναγκών που προκύπτουν λόγω covid-19, δεν μπορεί να πάρει τέτοια άδεια».

Η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη και ο εκπρόσωπος της παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5.» Γιώργος Αγριμανάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη.