Η επικράτηση βορείων ανέμων στην χώρα κατά τις επόμενες ημέρες θα έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή υποχώρηση των επιπέδων σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης κοντά στο έδαφος το μεσημέρι του Σαββάτου 10/05 και το βράδυ της Κυριακής 11/05, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του μοντέλου DUSTmeteo του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Όπως φαίνεται σε αυτούς, οι αυξημένες συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης που το μεσημέρι του Σαββάτου 10/05 θα επηρεάζουν κυρίως τα νότια τμήματα της χώρας, θα υποχωρήσουν σημαντικά έως το βράδυ της Κυριακής 11/05.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βόρειοι άνεμοι, μεταφέροντας ψυχρότερες αέριες μάζες, θα προκαλέσουν παράλληλα σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.