Δεν υπάρχει άρση περιορισμών στη Μύκονο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Πέρα από τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις άλλες παραμέτρους που ορίζουν την τελική απόφαση επιβολής ενός τοπικού lockdown, ο κ. Θεοχάρης αποκάλυψε πως το νησί που δέχεται τους υψηλότερους κατά κεφαλήν εισόδημα επισκέπτες σε ολόκληρη τη χώρα, αρνήθηκε να συνεργαστεί στην παροχή βοήθειας στο υπουργείο Τουρισμού, τόσο πέρσι όσο και φέτος, μη δηλώνοντας ξενοδοχείο καραντίνας για τους τουρίστες που νοσούν από κορωνοϊό στο νησί.

«Πέρσι, στην συνεχιζόμενη άρνηση τους να μας ορίσουν ξενοδοχείο καραντίνας, υποχρεωθήκαμε στην επίταξη ενός. Δυστυχώς, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και φέτος, υποχρεώνοντας μας να λάβουμε μέτρα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα, πως ο τουρισμός είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους και όχι ορισμένους, επιτάσσοντας καταρχήν ξενοδοχείο στην περιοχή. Το ανάλογο θα πράξουμε άμεσα και σε άλλο νησί, με ανάλογου τύπου επισκεψιμότητα, που επίσης αρνείται να συνεργαστεί» τόνισε ο κ. Θεοχάρης.