Υπουργείο Εξωτερικών Ιράν: «Παραβίαση» της εκεχειρίας ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ

 «Η σκόπιμη επιβολή συλλογικής τιμωρίας στον ιρανικό πληθυσμό συνιστά έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», είπε μεταξύ άλλων ο Μπακαεΐ.

Πετρελαιοφόρα και φορτηγά βρίσκονται αγκυροβολημένα στα Στενά του Ορμούζ. (AP Photo)
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι ο ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ αποτελεί παραβίαση της εκεχειρίας, καθώς και «παράνομη και εγκληματική» πράξη.

«Ο λεγόμενος “αποκλεισμός” των λιμανιών ή των ακτών του Ιράν από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποτελεί μόνο παραβίαση της εκεχειρίας, αλλά είναι επίσης παράνομος και εγκληματικός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Εσμαΐλ Μπακαεΐ σε ανάρτησή του στο X, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε επίσης το Ιράν για παραβιάσεις της εκεχειρίας λόγω πυροβολισμών εναντίον πλοίων.

«Επιπλέον, η σκόπιμη επιβολή συλλογικής τιμωρίας στον ιρανικό πληθυσμό συνιστά έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», πρόσθεσε ο Μπακαεΐ.

Προηγούμενο

Η «Μπουάτ» έρχεται με δύο παραστάσεις στα Χανιά

Επόμενο

Συνεχίζεται το εμβληματικό έργο των 30 οικοδομικών τετραγώνων στην καρδιά των Χανίων

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα