Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
28.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Υπουργείο Παιδείας: Πώς θα γίνει η εισαγωγή σε Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά σχολεία – Οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις

Πρέπει να διαβάσετε

Ο τρόπος εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία όλων των βαθμίδων ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Αρχές Μαρτίου οι αιτήσεις για συμμετοχή στη διαδικασία, τον Μάιο θα πραγματοποιηθούν η κλήρωση και οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών.

Για την εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία – Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια – καθώς και για τα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025, οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες ενημερώνονται ότι:

α) η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) θα διενεργηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

β) η δοκιμασία δεξιοτήτων για την εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στις εισαγωγικές τάξεις (Α’ Γυμνασίου/ Α΄ Λυκείου) των Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) θα διενεργηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες θα αξιολογηθούν σε δυο γνωστικά αντικείμενα: γλώσσα και μαθηματικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής.

γ) η δοκιμασία δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία αφορά αποκλειστικά και μόνο στις τάξεις Α’ Γυμνασίου/Α΄ Λυκείου και θα διενεργηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες θα αξιολογηθούν σε τρία γνωστικά αντικείμενα: γλώσσα και μαθηματικά (σε κοινές ερωτήσεις με τους υποψηφίους για τα Πρότυπα Σχολεία, κατά τη διάρκεια ταυτόχρονης εξέτασης) και Θρησκευτικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής.

Επισημαίνεται, ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να είναι υποψήφιοι για έναν ή περισσότερους ή για όλους τους τύπους των ως άνω σχολείων.

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών θα κληθούν με πρόσκληση, η οποία θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Δ.Ε.Π.Π.Σ., να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά σε ειδική πλατφόρμα στις αρχές Μαρτίου 2024.

Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους η ακριβής προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες:

Α) σχετικά με το δίκτυο των Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ. στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ, εδώ.

Β) οι διαδικασίες εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία βρίσκονται στο Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών-Μίτος.

Για τα Πρότυπα, εδώ.

Για τα Πειραματικά, εδώ.

Επίσης, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων (εδώ), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τον πίνακα των Εκκλησιαστικών Σχολείων, την κείμενη νομοθεσία, που διέπει την εισαγωγή στα Εκκλησιαστικά Σχολεία, ενδεικτικές ερωτήσεις και απαντήσεις για την εξέταση του μαθήματος των Θρησκευτικών, καθώς και τα θέματα με τις απαντήσεις τους, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι για το έτος 2023.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα