Υπόθεση μαστροπείας στο Ηράκλειο – Απολογία 66χρονου: Ισχυρίζεται πλεκτάνη, ζητά επανεξέταση του ανηλίκου

Πρέπει να διαβάσετε

Στην ανακρίτρια βρίσκεται αυτήν την ώρα ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται για μαστροπεία και βιασμό ανηλίκου.

«Η κατηγορία βασίζεται στην περιγραφή του ανηλίκου»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Διονύσης Βέρρας, στις δηλώσεις του αναφέρει πως ο 66χρονος θα ισχυριστεί πλεκτάνη ενώ θα ζητηθεί επανεξέταση του ανηλίκου:

«Ο συνήγορος υπερασπίσεως απηχεί τη θέση του κατηγορουμένου, αυτό είναι δεδομένο, δεν μπορεί να έχει κάποια διαφορετική άποψη από αυτήν που έχει ο κατηγορούμενος. Η αλήθεια είναι ότι εύρημα αντικειμενικό εις βάρος του κατηγορουμένου, δεν υπάρχει. Όλη η κατηγορία μέχρι αυτή τη στιγμή βασίζεται σε μια περιγραφή την οποία κάνει ο ανήλικος. Το ερώτημα είναι το εξής.

Είναι πρωτοφανές να περιγράφονται κάποια πράγματα για τα οποία θα έπρεπε λογικά να υπάρχουν κάποια ευρήματα, που επιρώνουν αυτό για το οποίο ισχυρίζεται ο νεαρός, έξω από τη δική του μαρτυρία.»

«Δεν μπορεί να μην υπάρχει ούτε μια μαρτυρία»

«Δε μπορεί να μην υπάρχει μια μαρτυρία ενός φίλους, 4-5 χρόνια, ενός συμμαθητή του, ενός γείτονα, ενός δασκάλου, οτιδήποτε εκτός από τη δική του μαρτυρία. Να μην υπάρχει μια τηλεφωνική επαφή, να μην υπάρχει κάτι, οτιδήποτε να μαρτυρά την ύπαρξη του συγκεκριμένου κατηγορούμενου.»

«Δεν υπάρχει εύρημα και αυτό ενισχύει το σενάριο της πλεκτάνης»

«Έχει δικαίωμα ο κατηγορούμενος να μιλάει, αυτό που είπε προανακριτικά και ομολογώ ότι κι εμένα φάνηκε λίγο περίεργο εξ’ αρχής, ότι πρόκειται για μια πλεκτάνη, ότι το έχουν στήσει αυτό με κάποιο τρόπο.

Ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το ότι δεν υπάρχει κάποιο εύρημα. Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα το οποίο δεν ξέρω πώς θα αξιολογηθεί. Υπάρχει έγγραφο σημείωμα του παιδιού προς τη μητέρα πριν ξεκινήσει η ιστορία της αστυνομικής προανάκρισης το οποίο βεβαίως, ότι διαφοροποιείται η περιγραφή του παιδιού σε σχέση με το τι ακολουθεί μετά στην αστυνομική προανάκριση.»

«Θα υποβάλλουμε αίτημα επανεξέτασης του ανηλίκου»

«Αυτό οδήγησε την υπεράσπιση εχθές, να υποβάλλω ειδικό αίτημα στην ανακρίτρια, η οποία φαντάζομαι θα το επεξεργαστεί και θα είναι θετική σε αυτό γιατί το ορίζει ο νόμος, να επαναληφθεί η εξέταση του παιδιού. Αυτό είναι το νέο δεδομένο υπό τους όρους όμως που λέει ο νόμος.

Ο νόμος ορίζει υπό ποιους όρους εξετάζεται ο ανήλικος. Η κατάθεσή του θα έπρεπε να έχει καταγραφεί όμως αυτό δεν έγινε μέχρι τώρα.

Το ζήτησα γιατί πέρα από το ότι το λέει ο νόμος και δεν έχει γίνει, στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται να υπάρχει και μια διάσταση μεταξύ αυτών τα οποία διεμήφθη του παιδιού εγγράφως και της μητέρας για αυτά τα οποία στη συνέχεια φαίνεται να λέει στους αστυνομικούς υπαλλήλους, στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης και τα οποία έχουν καταχωρηθεί και είναι η λεγόμενη εξέταση του ανηλίκου την οποία έχουμε εμείς στα χέρια μας.»

Στην ερώτηση για το ποιοι είναι οι λόγοι που θέλησαν να στήσουν πλεκτάνη στον λυράρη, απαντάει πως ο ίδιος έχει εξήγηση:

«Έχει μια εξήγηση, θα τα πει αυτός στον ανακριτή, εγώ δεν θα σπεύσω. Την έχω ακούσει, ελπίζω να τα μεταφέρει και να πείσει με αυτά τα οποία θα πει, σήμερα την ανακρίτρια και αύριο το δικαστήριο.»

Για το πώς είναι η κατάσταση του, τονίζεται πως δεν κουβεντιάζεται:

«Είναι χάλια, είναι δραματική η κατάστασή του, δεν κουβεντιάζεται από ένα σημείο και μετά. Φοβάμαι ότι χρειάζεται πολλές φορές να του επαναλαμβάνεις κάποια πράγματα για να μπορέσεις να αποκτάς σημείο διαλόγου.»

«Η υπόθεση δεν θα μείνει εδώ, θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις»

«Είναι μια συγκλονιστική υπόθεση που απασχολεί θεωρώ για πρώτη φορά τα εγκληματολογικά δεδομένα της Κρήτης και θλίβομαι πολύ γι’ αυτό. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και το Τμήμα Ανηλίκων, τον κ. Βαρδάκη προσωπικά και την κα Ζέρβα που με πολύ μεγάλη εχεμύθεια και για μεγάλο χρονικό διάστημα με ανεπανάληπτα επαγγελματικό τρόπο προσέγγισαν τη συγκεκριμένη υπόθεση», δήλωσε ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας, δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης.

«Αυτό που ζητάμε είναι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Να ανοίξουν τα στόματά τους και όσοι θεωρούν ότι τα παιδιά τους έχουν συναναστραφεί τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο», ανέφερε ενώ συμπλήρωσε: «Ο θεός να με διαψεύσει αλλά θεωρώ ότι η υπόθεση δεν θα μείνει εδώ, θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις στη συνέχεια».

Ο κ. Κοκοσάλης τόνισε πως ο κατηγορούμενος κατόρθωσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να καταστήσει τον ανήλικο «άβουλο και ανεύθυνο εκτελεστικό του όργανο, έρμαιο στις εγκληματικές του ορέξεις. Αρχικά με παραπλάνηση και στη συνέχεια με απειλές και εκβιασμούς».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα