Μια νέα δυναμική υποψηφιότητα σήμερα για την Δύναμη Πολιτών, ο Βασίλης Βερυκοκίδης, ένας πολύπειρος και διακεκριμένος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, με πολυετή υπηρεσία σε ευαίσθητες υπηρεσίες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση της παράταξης του Βασίλη Λαμπρινού αναφέρεται:

«Ο Βασίλειος Βερυκοκίδης είναι Πλοίαρχος(ΛΣ) ε.α. Γεννήθηκε το 1959 στο Ηράκλειο.
Σταδιοδρόμησε στο Λιμενικό Σώμα, υπηρετώντας τα πρώτα χρόνια σε μάχιμες θέσεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Στη συνέχεια για δέκα χρόνια υπηρέτησε ως λιμενάρχης στην Κίσσαμο Χανίων και στα Σφακιά, ενώ από το 1999 υπηρέτησε στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου, στο ανακριτικό(1 έτος), ως διοικητής Ασφαλείας-Δίωξης Ναρκωτικών(10 έτη) και ως Υπολιμενάρχης και υπεύθυνος ασφαλείας λιμενικών εγκαταστάσεων Ν.Ηρακλείου (PSO) για 4 έτη.
Στη διάρκεια της υπηρεσίας του στο Λιμ/χείο Ηρακλείου ανέλαβε ως επικεφαλής: την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων από πλευράς ΛΣ, την δίωξη της παράνομης μετανάστευσης και την επιχείρηση διάσωσης χιλιάδων Κινέζων υπηκόων από την Λιβύη.

Έχει εκπαιδευτεί σε σειρά σχολείων ειδικών και αστυνομικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως φύλαξη ολυμπιακών εγκαταστάσεων(ΗΠΑ), εξουδετέρωση τρομοκρατικών απειλών(Ισραήλ), ΕΚΑΜ/ΕΛΑΣ, οικονομικό έγκλημα-πλαστογραφία-αρχαιοκαπηλεία/Αστυνομική Ακαδημία, κλπ.

Έχει τιμηθεί με μετάλλια: Ταξιάρχη Τάγματος του Φοίνικα, Χρυσό Σταυρό Τάγματος της Τιμής, Χρυσό Σταυρό Τάγματος του Φοίνικα, Στρατιωτικής Αξίας Β΄ και Γ΄ Τάξεως, Ευδοκίμου Διοικήσεως Γ΄ Τάξεως, Ευδοκίμου Επιτελικής Υπηρεσίας Β΄ Τάξεως, Πολυετούς Υπηρεσίας Β΄ Τάξεως. Επίσης, έχει τιμηθεί από διάφορους φορείς, όπως: ΕΛΑΣ, ΠΝ, Δνση Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων, Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, Ροταριανό Όμιλο Χανίων κλπ.

Το έντονο αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς και η εκτίμησή του στο πρόσωπο και το έργο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, τον φέρνουν στο ψηφοδέλτιο της Δύναμης Πολιτών».