Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η νέα διαγράμμιση στη λεωφόρο Κνωσού , στην περιοχή του Μπεντεβή με τα κολωνάκια να βρίσκονται στο κέντρο των συζητήσεων τα τελευταία 24ωρα.

Επί του συγκεκριμένου θέματος, τοποθετήθηκε μέσω του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού CRETA, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου Ηρακλείου, Γιάννης Αναστασάσκης. 

«Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχαν δύο βασικά προβλήματα, ήταν σε κακή κατάσταση το οδόστρωμα και παρατηρείται και μια συστηματική παραβατική συμπεριφορά, με αυτές τις παράνομες αριστερές στροφές, όσων έρχονται από την περιοχή του Μπενταβή», ανέφερε ο κ. Αναστασάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο σημείο αυτό, έχουν συμβεί ανά καιρούς πολλά τροχαία και τραυματισμοί. «Καταλαβαίνω τη δύναμη της συνήθειας, αλλά δε μπορούμε να νομιμοποιήσουμε την παραβατικότητα», σημείωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων.

Οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν καθώς, όπως τονίζουν θα έπρεπε να υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή.

«Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα πριν από 5 χρόνια ήταν να πω ότι θα υλοποιήσουμε την «Μινωική Ασπίδα». Όταν καταθέσαμε για αδειοδότηση, μας είπε ο ΟΑΚ ότι δεν μπορεί να χωροθετηθεί γιατί απαγορεύεται από τις προδιαγραφές. Το σεβαστήκαμε όμως και σκεφτήκαμε μια εναλλακτική λύση, και έχουμε ήδη σχεδιάσει έναν μοναχικό κόμβο, πιο χαμηλά, ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα αριστερής στροφής, νόμιμα και οργανωμένα. Αυτές οι διαδικασίες θέλουν χρόνο. Δε θα υλοποιηθεί νωρίτερα από ένα ή δυο χρόνια», απάντησε ο κ. Αναστασάκης.

Ο ίδιος, προμήνησε ότι φέτος θα είναι μια χρονιά προόδου σε ότι αφορά τις κατασκευές κόμβων στο Ηράκλειο.

«Χρειάζεται λίγη υπομονή. Και εμείς τους θέλουμε, αλλά βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, αναφορικά με το μέγεθος της γραφειοκρατίας τη σημερινή εποχή. Για παράδειγμα τη μελέτη για την 62 Μαρτύρων, για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου, την ολοκληρώσαμε το 2017. Τέσσερα χρόνια μετά, ακόμα δεν έχουμε πάρει όλες τις εγκρίσεις», συμπλήρωσε κλείνοντας ο κ. Αναστασάκης.