ΥΠΟΙΚ: Στα «σκαριά» σχέδιο για Food Pass – Ποιους θα αφορά, τι θα περιλαμβάνει

Πρέπει να διαβάσετε

Με ένα ηλεκτρονικό κουπόνι στo πρότυπo του Fuel Pass που δόθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2022 για τα καύσιμα, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών να ενισχύσει τα νοικοκυριά στη μάχη κατά της ακρίβειας που παρατηρείται στα είδη πρώτης ανάγκης.

Στο πλαίσιο της αύξησης της ρευστότητας προς τα κρατικά ταμεία το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει λεπτομερώς τις δυνατότητες της οικονομίας για τα προσεχή μέτρα και παρεμβάσεις για το 2022-2023.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι την ψηφοφορια του κρατικού προϋπολογισμού στις 17 Δεκεμβρίου και δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στη Βουλή, να δώσει μία γεύση από τα σχέδια της επόμενης χρονιάς.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες του MEGA, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία του πληθωρισμού αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες τους, προγραμματίζει με το νέο έτος να προχωρήσει στην έκδοση ενός Food Pass αυτή τη φορά και το οποίο θα δοθεί με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Η επιδότηση θα αφορά τρόφιμα και προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί από κρεοπωλεία, φούρνους, μίνι μάρκετ κ.τ.λ.

Η χορήγηση του Food Pass θα γίνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια και ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

Ειδικότερα, θα ληφθεί υπόψη το ύψος ετήσιου εισοδήματος, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες με παιδιά.

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καλύψει το πρώτο τρίμηνο του 2023, η πληρωμή να γίνει με το νέο έτος και το ύψος της επιδότησης να ανέλθει στα 100 ευρώ.

Προσαύξηση επιδότησης:

Βάσει του αριθμού παιδιών της κάθε οικογένειας

Χρήση άϋλης ψηφιακής κάρτας

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές του νέου έτους.

Νέο πακέτο παροχών

Το νέο πακέτο παροχών περιλαμβάνει:

  • Έκτακτο βοήθημα 250 €: Πάσχα 2023
  • Κατάργηση: Τέλους επιτηδεύματος
  • Σταδιακή κατάργηση: Τεκμηρίων διαβίωσης
  • Μείωση ΦΠΑ: Νησιά Αιγαίου
  • Μηδενικός ΦΠΑ: Αγροτικό εξοπλισμό
Πηγήot.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα