Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η δημιουργία υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο που ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων στην Κρήτη με σημαντικές προοπτικές για τον τουρισμό και τις μετακινήσεις.

Η υπογραφή της απόφασης για την άδεια ίδρυσης υδατοδρομίων σε Ρέθυμνο και Βόλο αποτελεί τη λύση στον … γόρδιο δεσμό των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που ανήκουν πλέον στο παρελθόν δίνοντας τη σκυτάλη στους σχετικούς διαγωνισμούς για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων έργων.

«Έχει ανοίξει ένας σημαντικός δρόμος για το Ρέθυμνο. Το υδατοδρόμιο θα αποτελέσει προοπτική ανάπτυξης και θα ενισχύσει τον τουρισμό αλλά και γενικότερα την τοπική οικονομία», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με τη Αντιγόνη η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου Ρένα Κουτσαλεδάκη.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης υπέγραψε τις δύο πρώτες αποφάσεις για τη χορήγηση αδειών ίδρυσης υδατοδρομίων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο και τον Βόλο, τονίζοντας πως «η Κρήτη και η Θεσσαλία, με το Ρέθυμνο και τον Βόλο, μπαίνουν δυναμικά στο νέο δίκτυο υδατοδρομίων».

Κατόπιν των υπογραφών που θα ακολουθήσουν από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Δημοτικό Ταμείο Ρεθύμνου  θα λάβει άδεια για την ίδρυση υδατοδρομίου προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες, για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων.

«Σχεδιάζουμε τον φάκελο για αρκετά χρόνια. Έχουμε λάβει όλες τις σχετικές εγκρίσεις και είμαστε έτοιμοι για τη διαγωνιστική διαδικασία. Θεωρώ ότι το 2022 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το υδατοδρόμιο στο Ρέθυμνο» πρόσθεσε η κ. Κουτσαλεδάκη.