Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60: Σε ποιους δεν θα επιβληθούν πρόστιμα – Τι είπε ο Οικονόμου

Για την επαναλειτουργία των σχολείων μίλησε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα της πρώτης εβδομάδας είναι θετικά. Παράλληλα σημείωσε πως για άτομα ηλικιωμένα ΑμΕΑ που έχουν υποβάλει αίτηση για εμβολιασμό κατ’ οίκον ο οποίος ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί, θα υπάρξει πρόνοια ώστε να μην τους επιβληθεί το πρόστιμο.

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα πρωτόκολλα λειτουργείας των σχολείων

Όπως είπε το πρωτόκολλο 50%+1 σε συνδυασμό με το αυξημένο testing σε μαθητές και καθηγητές εξασφαλίζει ένα προστατευμένο περιβάλλον για τα παιδιά ενώ ενδεικτικό είναι όπως είπε ότι έκλεισαν μόνο δύο τμήματα στα σχολεία την πρώτη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν τα πρωτόκολλα λειτουργίας είναι απόφαση της επιτροπής ή της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε ότι οι όροι οι προϋποθέσεις που λειτουργούν τα σχολεία έχουν όλα συζητηθεί στην επιτροπή των ειδικών.

Επιτυχημένο το μοντέλο για τα τεστ στην Ελλάδα

Στη συνέντευξή του στον ANT1, αναφέρθηκε ακόμα στη διενέργεια των μοριακών τεστ, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να συνταγογραφούνται μαζικά τα τεστ κορωνοϊού και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ένα μοντέλο που είναι επιτυχημένο.

Για τη μετάλλαξη Όμικρον σημείωσε ότι έχει επικρατήσει αυτή τη στιγμή στη χώρα ωστόσο το σύστημα υγείας εξακολουθεί να είναι σε πίεση και γι αυτό αποφασίστηκε η επέκταση των μέτρων για μια εβδομάδα.

Για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους

Αναφορικά με τον πρόστιμο στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών ξεκαθάρισε ότι για άτομα ηλικιωμένα ΑμΕΑ που έχουν υποβάλει αίτηση για εμβολιασμό κατ’ οίκον ο οποίος ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί, θα υπάρξει πρόνοια ώστε να μην τους επιβληθεί το πρόστιμο. «Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλούνται κάποιοι», αναρωτήθηκε. Επίσης δεν θα βεβαιωθεί πρόστιμο και στα άτομα άνω των 60 ετών που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό.

Για τα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια, με αφορμή και τον ξυλοδαρμό καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι τέτοια φαινόμενα έχουν ελαχιστοποιηθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πως δεν υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα