Στην εισήγηση οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό να κάνουν υποχρεωτικά 2 τεστ την εβδομάδα καταλήγει η επιτροπή των ειδικών.

Λίγες μόλις ώρες μετά την οργισμένη δήλωση του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη από το Ηράκλειο, ο οποίος χαρακτήρισε τουλάχιστον αδιανόητο το γεγονός, το να μην εμβολιάζονται άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα του Τουρισμού, η εισήγηση της επιτροπής αναφέρει -σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr- ότι θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα ένα self test και ένα rapid test. Υπενθυμίζεται ότι τα τεστ αυτά δεν δίνονται δωρεάν. 

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός που βρίσκεται σήμερα στο Ηράκλειο άστραψε και βρόντηξε για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο κλάδο του τουρισμού. «Μου φαίνεται αδιανόητο άνθρωποι οι οποίοι ζουν από τον τουρισμό να υπονομεύουν τον τουρισμό με το να μην εμβολιάζονται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός για να επισημάνει ότι «έτσι όπως αυξάνει η ταχύτητα μετάδοσης, όποιος δεν είναι εμβολιασμένος δεν υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός παράλληλα έκανε σαφές, ότι εφόσον παραμένει μια μερίδα μη εμβολιασμένων που μεταδίδουν το ιό και κατά συνέπεια θα κολλήσουν, υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο να κλείσει ο Τουρισμός.

«Ο μόνος τρόπος να κλείσει ο τουρισμός είναι οι μη εμβολιασμένοι να μεταδίδουν και να αυξάνουν τα κρούσματα, τα κρούσματα αυτά τα οποία αυξάνουν να οδηγήσουν τις άλλες χώρες στο να μας κλείσουν και άρα αυτοί οι ίδιοι να υπονομεύσουν τις προοπτικές του να έχουν μια δουλειά. Δεν το κατανοώ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάρης Θεοχάρης.

Καταληκτικά ο Υπουργός τόνισε ότι «πρέπει όλοι να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε διότι με αυτόν τον τρόπο θα μειώσουμε την μετάδοση άρα και τα κρούσματα άρα δεν θα έχουμε αρνητικά μέτρα».