Ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του σε παραλίες της Κρήτης. Τα τελευταία 24ωρα εντοπίζονται περιπτώσεις παραλιών στις οποίες η θάλασσα έχει υποχωρήσει αρκετά μέτρα.

Το φαινόμενο καταγράφηκε σε παραλίες της Ελλάδας και τις τελευταίες ώρες το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Αμμουδάρας προκάλεσε συζήτηση μέχρι και ανησυχία που συνδέθηκε με την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Ελασσόνα.

«Δεν υπάρχει καμία σύνδεση με οποιαδήποτε σεισμική δραστηριότητα. Εντοπίζεται κάθε χρόνο και η μόνη διαφορά έχει να κάνει με την ένταση του φαινομένου.  Η έντασή του διαφέρει και αποδίδεται στην ευθυγράμμιση των πλανητών», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη ο γεωλόγος Χαράλαμπος Φασουλάς.

Οι ειδικοί αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο το φαινόμενο να αποτελεί προμήνυμα σεισμού. Η διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές αφορά στην έντασή του.

«Η διακύμανση της υποχώρησης των υδάτων στη θάλασσα είναι συνήθως μερικές δεκάδες εκατοστά. Εφέτος όμως είναι πολύ εντονότερο το φαινόμενο. Θα διαρκέσει μέχρι και για δέκα ημέρες. Την άμπωτη θα ακολουθήσει το φαινόμενο της παλίρροιας και οι ακτές θα επανέλθουν στην πρότερη κατάστασή τους», πρόσθεσε ο κ. Φασουλάς τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανάρτησαν χρήστες στη σελίδα ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ: