Υπό τον φόβο της νέας κακοκαιρίας στην Αγία Πελαγία τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία

Πρέπει να διαβάσετε

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας, που σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Κυριακή θα «χτυπήσει» και την Κρήτη, με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Η κακοκαιρία «EVA», φτάνει στο νησί, ακριβώς τρεις εβδομάδες μετά τις φονικές πλημμύρες, που κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου και στην Σητεία, σκοτώνοντας δυο ανθρώπους.

Με την αγωνία της νέας επιδείνωσης του καιρού και τι αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει ξανά, ζουν οι κάτοικοι και οι έμποροι στον οικισμό της Αγίας Πελαγίας.  Οι ίδιοι προσπαθούν ακόμη να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Ειδικό συνεργείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ακόμη ανασύρει αυτοκίνητα και άλλα μεγάλου μεγέθους αντικείμενα από τη θάλασσα. Επτά αυτοκίνητα ανέσυραν οι ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες την Πέμπτη, ενώ στο σύνολο έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής περί τα 15 και έπεται και συνέχεια.

Οι εργασίες καθαρισμού και βελτίωσης συνεχίζονται στους δρόμους του οικισμού, παρόλα αυτά οι κάτοικοι έχουν τις επιφυλάξεις τους και εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους ενόψει χειμώνα.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα