Υπό πίεση κλινικές του Νοσοκομείου Ρεθύμνου λόγω κορωνοϊού – Ασθενείς σε ράντζα στους διαδρόμους

Πρέπει να διαβάσετε

Στην επιδημιολογική εικόνα του Ρεθύμνου αναφέρθηκε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα. 

Σύμφωνα με την ίδια αυτήν την ώρα παρατηρείται μεσαία κάλυψη των κρεβατιών στις μονάδες κορωνοϊού του νοσοκομείου Ρεθύμνου, ωστόσο η κατάσταση στις υπόλοιπες κλινικές είναι επιβαρυμένη. «Οι περισσότεροι διάδρομοι του νοσοκομείου είναι γεμάτοι ράντζα γιατί η κλινική κορωνοϊού έχει καταλάβει τις κλίνες από τις άλλες κλινικές. Μια φίλη μου χρειάστηκε να νοσηλευτεί με κάταγμα και φιλοξενήθηκε στη μαιευτική κλινική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όπως τόνισε, το πρόβλημα εντείνεται λόγω της αδυναμίας χορήγησης αδειών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. «Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στους γενικότερους δείκτες υγείας μας. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δουλεύουν χωρίς άδειες και είναι επιβαρυντικό τόσο για την αντοχή τους όσο και την υγείας τους και αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει».

«Ένας άλλος παράγοντας βαρύνουσας σημασίας», πρόσθεσε η κα. Ελευθεριάδου – Γκίκα, «είναι ότι δε βλέπουμε βελτίωση σε σχέση με την ενημέρωση του εμβολιασμού ειδικά στα παιδιά». Όπως υποστήριξε θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί μια καμπάνια ενημέρωσης οικογενειών και γονέων από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους. «Αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει… χθες», σημείωσε.

Κλείνοντας η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι παρατηρούνται αυξημένα ραντεβού εμβολιασμών στο Ρέθυμνο, κυρίως σε γ’ δόσεις.

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα