Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
23.3 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ξινός τούς βγήκε ο γάμος – Τους έκλεψαν 40.000 δολάρια από τη γαμήλια δεξίωση

Πρέπει να διαβάσετε

 Η χαρά μετατράπηκε σε σοκ για ένα νιόπαντρο ζευγάρι στη Σιγκαπούρη, όταν κλάπηκαν κόκκινοι φάκελοι αξίας σχεδόν 50.000 δολαρίων Σιγκαπούρης (περίπου 39.000 δολάρια ΗΠΑ ή 28.700 λίρες Αγγλίας) από τη δεξίωση του γάμου τους.

 

 

Ο δράστης, Lee Yi Wei, που στη συνέχεια τζόγαρε τα χρήματα, καταδικάστηκε σε ένα έτος φυλάκισης και υποχρεώθηκε να αποζημιώσει το ζευγάρι. Η ποινή του θα παραταθεί κατά 100 ημέρες αν δεν καταφέρει να επιστρέψει το ποσό.

Ο 36χρονος εργαζόταν παλαιότερα ως σερβιτόρος στο ξενοδοχείο όπου τελέστηκε ο γάμος και γνώριζε καλά τη διαρρύθμιση των χώρων, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο της Σιγκαπούρης.

Σε πολλές ασιατικές κουλτούρες, οι καλεσμένοι σε έναν γάμο προσφέρουν στους νεόνυμφους χρήματα μέσα σε κόκκινους φακέλους (γνωστούς ως hongbao) ως ένδειξη καλής τύχης.

Οι φάκελοι αυτοί τοποθετούνται συνήθως σε μεγάλες κούτες πάνω σε τραπέζι κοντά στην είσοδο της αίθουσας της δεξίωσης, ώστε οι καλεσμένοι να τους καταθέτουν κατά την άφιξή τους.

Ο Lee, ο οποίος δεν ήταν καλεσμένος στον γάμο που έγινε τον Απρίλιο, κατάφερε να αρπάξει δύο τέτοιες κούτες όταν έμειναν αφύλακτες. Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης του γάμου υπέβαλε αμέσως καταγγελία στην αστυνομία.

Το δικαστήριο άκουσε ότι ο Lee ξόδεψε άμεσα μερικές εκατοντάδες δολάρια σε ρούχα και έπαιξε στον τζόγο 12.200 δολάρια Σιγκαπούρης μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες.

Στη συνέχεια μετέτρεψε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε online μονάδες στοιχηματισμού και πόνταρε 195 φορές μέσα σε τρεις ημέρες.

Όταν συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα, η αστυνομία κατάφερε να κατασχέσει μόλις 3.000 δολάρια Σιγκαπούρης από αυτόν.

Στη Σιγκαπούρη, η παράδοση των κόκκινων φακέλων στους νεόνυμφους έχει τα τελευταία χρόνια διαμορφωθεί από άγραφους κανόνες, όπως το πόσο πρέπει να προσφέρει κάποιος. Πολλά ζευγάρια βλέπουν πλέον τους φακέλους αυτούς ως τρόπο να καλύψουν τα έξοδα του γάμου.

Υπάρχουν ακόμη και ηλεκτρονικοί οδηγοί που ανανεώνονται κάθε χρόνο και υποδεικνύουν πόσα χρήματα είναι “κατάλληλο” να δώσει κάποιος, ανάλογα με τον χώρο, την ημέρα και τη σχέση με το ζευγάρι.

Σε πολλές ασιατικές κουλτούρες, οι κόκκινοι φάκελοι δίνονται επίσης σε παιδιά ή ανύπανδους συγγενείς κατά τη διάρκεια του κινεζικού νέου έτους.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα