Απαντήσεις σχετικά με το επίμαχο βίντεο από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου όπου παρουσιάζεται «Η Κάντια του 1640» και τη «θύελλα αντιδράσεων» που έχει ξεσπάσει, έδωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη.

Η ίδια, εξήγησε πως πρόκειται για βίντεο από την δημοτική αρχή του κ. Κουράκη το οποίο η νυν αντιδημαρχία τουρισμού αναβάθμισε. «Παρόλο που έχουν εξηγηθεί τα πράγματα και από τον ίδιο τον δήμαρχο, αυτή η εμμονή η οποία έχει κουράσει τον κόσμο δεν ξέρω που οφείλεται. Πρόκειται για βίντεο το οποίο το παρήγγειλε με πρόγραμμα ΕΣΠΑ η δημοτική αρχή του κ. Κουράκη και είναι προς τιμήν της. Το βίντεο είναι πολύ σημαντικό και αξιόλογο για την Candia εκείνης τη περιόδου. Αυτό το βίντεο πληρώθηκε από τη δημοτική αρχή γύρω στις 230.000 ευρώ και ήταν πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Από το 2014 μέχρι σήμερα, όσοι καμάρωναν για αυτή την επιτυχία, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο στρέφονται εναντίον της Δημοτικής Αρχής και να μας καταδικάζουν ότι αναδείξαμε ένα Ηράκλειο ελλιπές. Ανιστόρητο το βίντεο δεν είναι σε καμία περίπτωση». 

Η κα. Πλεύρη αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες προχώρησε η νυν δημοτική αρχή στο εν λόγω βίντεο: «Προκαλώ οποιονδήποτε έχει να μου παρατηρήσει και να μου επισημάνει μετατροπές και παραλείψεις για το βίντεο. Αντιθέτως προστέθηκαν κάποια σημεία. Αυτό δεν αλλοιώνει τίποτα. Αυτό ήταν το βίντεο το οποίο εμείς αναβαθμίσαμε και πληρώθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Δεν αποκόψαμε τίποτα, κάναμε αναβάθμιση».

Σχετικά με την κατά μέτωπο επίθεση που δέχθηκε η ίδια, κυρίως από τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, ο οποίος μάλιστα ζητάει την παραίτησή της, η κα. Πλεύρη δήλωσε: «Αυτό είναι βίντεο της αντιδημαρχίας τουρισμού που το αποδέχομαι και τη συγχαίρω που το αναβάθμισε. Δεν έχω καταλάβει γιατί είμαι εγώ η πέτρα του σκανδάλου. Θα με ενδιέφερε να μάθω γιατί μπαίνω εγώ στο μάτι του κυκλώνα. Είμαι στη διάθεση του δημάρχου».