Ξεσπά συγγενής της 19χρονης εγκύου – «Δεν έχουμε ακούσει συγγνώμη, θα το πάμε μέχρι τέλους»

Πρέπει να διαβάσετε

Οργή, αγανάκτηση και σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη η οποία ξεψύχησε περιμένοντας για ώρες το ασθενοφόρο που είχε καλέσει.

Η άτυχη κοπέλα το πρωί της Τρίτης ένιωσε αδιαθεσία και έντονους πόνους στην κοιλιά. Όπως έγινε γνωστό, ο σύζυγός της καλούσε επανειλημμένως το ΕΚΑΒ, το οποίο άργησε, σύμφωνα με καταγγελία του, σχεδόν τρεις ώρες να φτάσει στο σημείο.

Ξεσπά ο θείος της 19χρονης

Μιλώντας στο MEGA ο θείος της 19χρονης τόνισε πως μέχρι στιγμής κανένας υπεύθυνος δεν έχει προσεγγίσει την οικογένεια της αδικοχαμένης γυναίκας για να ζητήσει συγγνώμη.

«Τη λέξη συγγνώμη δεν την έχω ακούσει μέχρι ακόμα. Μάλλον την έχουν σβήσει αυτή τη λέξη από το γλώσσα… Θα συνεχίσω το θέμα μέχρι το τέλος, μέχρι να βγει η δικαιοσύνη», δήλωσε.

Το ΕΚΑΒ από την πλευρά του υποστηρίζει πως η πρώτη κλήση στο συντονιστικό κέντρο έγινε γύρω στις 11:00, ωστόσο ο θείος της 19χρονης διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς και υποστηρίζει ότι κάλεσε 23 φορές, με την πρώτη κλήση να γίνεται λίγο πριν τις 10:00, ενώ η απάντηση από το ΕΚΑΒ έγινε στις 10:24.

«Προσπαθήσαμε να πάρουμε ένα ταξί. Με το που είδε ο ταξιτζής την κατάσταση λέει «δεν μπορώ να την πάω εγώ σε τέτοια κατάσταση». Και είχε δίκιο ο άνθρωπος, κι εγώ να ήμουν δεν θα το έκανα», είπε και στη συνέχεια τόνισε πως η 19χρονη είχε τις αισθήσεις της όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.

Ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ, τόνισε στο MEGA πως υπάρχει έλλειψη ασθενοφόρων και γι’ αυτό τον λόγο σημειώνονται μεγάλα διαστήματα αναμονής κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς τα περιστατικά είναι πολλά, ενώ στη συνέχεια γίνεται κατηγοριοποίηση των περιστατικών.

ΠηγήIn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα