Ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Χανίων (εικόνες)

Πρέπει να διαβάσετε

Ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Διοίκησης της Τράπεζας.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Τράπεζας Χανίων Μιχάλης Μαρακάκης επεσήμανε – μεταξύ άλλων – πως πρόκειται για την τελευταία τακτική συνέλευση με την μορφή αυτή ενώ ανέφερε ότι η διαδικασία της συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα για να δημιουργηθεί η Candia Bank, εξελίσσεται ομαλά, όμως απαιτούνται εγκρίσεις για την ΑΜΚ της Παγκρήτιας, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσει.

«Σήμερα είναι μια ημέρα ξεχωριστή για την Τράπεζα Χανίων, γιατί είναι ένας απολογισμός ουσιαστικά, ετήσιος αλλά ο τελευταίος γιατί τελείωσε ο πρώτος κύκλος της ζωής της Τράπεζας αυτής και τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Δεν κρύβω ότι ο απολογισμός που μπορούμε να κάνουμε σήμερα για την τριακονταετία από την ίδρυση της, θεωρώ ότι είναι θετικός, γιατί ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε σε δύσκολη εποχή για τη δεκαετία του ’90. Θυμάμαι όχι συναδέλφους τότε, πρώτη ημέρα είχαν έρθει και με ρώτησαν τι γίνεται. Δεν κρύβω ότι ήταν ένα όνειρο που δεν περίμενε κανείς, ότι μετά από 30 χρόνια περίπου, θα καταφέρναμε η τοπική κοινωνία και οι επενδυτές, τα Δ.Σ. ο οργανισμός που φτιάξαμε να γίνει η μεγαλύτερη επιχείρηση στον τόπο. Σήμερα, παραμένει η μεγαλύτερη επιχείρηση του τόπου μας, είναι περίπου 3 φορές μεγαλύτερη από τη δεύτερη επιχείρηση και ήταν ένα επίτευγμα. Δεν είναι όμως το θέμα των αριθμών αλλά η λύση που έδωκε την εποχή αυτή, η προσπάθεια αυτή, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων» τόνισε ο κ. Μαρακάκης.

Ο κ. Μαρακάκης σημείωσε πως η Τράπεζα Χανίων, είδε τον άνθρωπο και τα οικονομικά θέματα του τόπου, «μια περίοδο που μάστιζε η τοκογλυφία, έδωσε λύσεις, αλλά βοήθησε την κοινωνία παράλληλα, έχοντας κοινωνικά προγράμματα. Έτσι νιώθουμε σήμερα, κάνοντας τον τελευταίο απολογισμό της Διοίκησης της Τράπεζας, ότι πρέπει να θεωρούμαστε ότι είμαστε θετικοί σαν αποτέλεσμα».

Πρόσθεσε δε, πως ξεκινάει ο επόμενος κύκλος που είναι η συγχώνευση των δύο τραπεζών της Κρήτης. «Η επόμενη ημέρα για εμένα είναι αισιόδοξη. Θεωρώ ότι θα κερδίζουμε το στοίχημα αυτή τη φορά, για να κάνουμε κάτι ξεχωριστό στον τόπο μας, στην Κρήτη και στην Ελλάδα, είμαι αισιόδοξος».

Ο κ. Μαρακάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως αναμένει τον Οκτώβριο να ιδρυθεί η νέα τράπεζα, η οποία το 2023 θα αποκτήσει τις δραστηριότητες της HSBC στην Ελλάδα.

Δείτε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση διαγραφής μελών και εγγραφής νέων μελών.

2. Υποβολή των Οικονομικών Καταστάσεων και της Έκθεσης των Ελεγκτών του Συνεταιρισμού για την 28η Διαχειριστική Περίοδο 1/1 – 31/12/2021.

3. Υποβολή της Έκθεσης Διαχείρισης και Πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για την 28η Διαχειριστική Περίοδο 1/1 – 31/12/2021.

4.  Έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων και των αποτελεσμάτων της χρήσης 2021.

5. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών του Συνεταιρισμού από κάθε ευθύνη σχετικά με τις οικονομικές καταστάσεις, τα πεπραγμένα και τη διαχείριση των υποθέσεων του Συνεταιρισμού γενικά για τη χρήση 2021.

6. Ορισμός Ορκωτών Ελεγκτών Οικονομικής Χρήσης 2022.

7. Απόφαση ίδρυσης θυγατρικής ανώνυμης εταιρείας.

8. Έγκριση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου περί συγκρότησης της Επιτροπής Ελέγχου, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 7 παρ. 1 του νόμου 1667/1986.

9. Εκλογή τριμελούς Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων που προβλέπεται από τις διατάξεις των παρ. 4 και 5 του άρθρου 8 του Ν. 1667/1986, που προστέθηκαν με την παρ. 6 του άρθρου 167 του Ν. 4261/2014.

10. Ανακοινώσεις – Προτάσεις.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα