Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις στον Καρτερό (εικόνες)

Πρέπει να διαβάσετε

Έπιασαν δουλειά τα συνεργεία στον Καρτερό, εκεί που σήμερα ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κατασκευών.

Υπενθυμίζεται πως το τελεσίγραφο για τους ιδιοκτήτες των παραπηγμάτων και των τροχόσπιτων, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή, είχε λήξει την Παρασκευή 8 Ιουλίου, ωστόσο μέχρι και την περασμένη εβδομάδα μόλις δύο ή τρία τροχόσπιτα είχαν απομακρυνθεί.

Το πρωί της Δευτέρας, ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο της κατεδάφισης, παρουσία αστυνομικής δύναμης και στελεχών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έφτασε στο σημείο.

Όπως δήλωσε στο Creta24 o πολιτικός μηχανικός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Κωνσταντίνος Πετράκης, οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν από τις τρεις πρώτες γραμμές «οικοπέδων» της περιοχής που έχει καταπατηθεί.

Σήμερα το συνεργείο ξεκίνησε να απομακρύνει περιφράξεις, ενώ όπως τόνισε ο κ. Πετράκης σε πρώτη φάση θα απομακρυνθούν όλες οι πρόχειρες κατασκευές που οριοθετούν τα 65 ιδιότυπα οικόπεδα, για τα οποία έχει εκδοθεί απόφαση κατεδάφισης, στη συνέχεια τα τροχόσπιτα που βρίσκονται σε αυτά και θα ακολουθήσουν οι κατεδαφίσεις των μόνιμων κατασκευών.

Τέλος ο κ. Πετράκης τόνισε πως σε δεύτερη φάση πρόκειται να προχωρήσει η κατεδάφιση των περίπου 150 αυθαίρετων κατασκευών στις υπόλοιπες «γραμμές» της περιοχής και για τα οποία η απόφαση κατεδάφισης αναμένεται να βγει το επόμενο διάστημα.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα