Ξέφρενο ράλι για το κακάο – Πάνω από τα 11.500 δολάρια

Πρέπει να διαβάσετε

Tα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο στη Νέα Υόρκη άγγιξαν ένα νέο ρεκόρ, καθώς ο ρυθμός επεξεργασίας στα εργοστάσια σοκολάτας διατηρείται παρά την παγκόσμια κρίση στην προσφορά και το ξέφρενο ράλι στις τιμές το τελευταίο διάστημα.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο αυξήθηκε έως και 5% αγγίζοντας το ιστορικό υψηλό των 11.578 δολαρίων ανά μετρικό τόνο.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής φέτος η τιμή του κακάο έχει υπερδιπλασιαστεί εν μέσω προβλέψεων για περαιτέρω μείωση της παραγωγής λόγω των ασθενειών και των αντίξοων καιρικών συνθηκών που πλήττουν τα κακαόδεντρα.

Ο αριθμός των σπόρων κακάο προς άλεση υποχώρησε 2,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κακάο.

Η αγορά παρακολουθεί την επεξεργασία δεδομένων για να πάρει μια ιδέα για το εάν το πρωτοφανές ράλι αρχίζει να βλάπτει τη ζήτηση και πόσο δύσκολο είναι για τους σοκολατοποιούς να προμηθευτούν κόκκους. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση των αλεσμάτων του πρώτου τριμήνου αν και τα δεδομένα κινδυνεύουν να γίνουν λιγότερο αξιόπιστα στο επίπεδο της ζήτησης, καθώς οι ελλείψεις καθιστούν πιο δύσκολη την προμήθεια κακάο.

 

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα