Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
28.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

WTTC: Οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της Αφρικής

Πρέπει να διαβάσετε

Η ανάπτυξη των ταξιδιών και του τουρισμού στην Αφρική θα πρέπει να ξεπεράσει τον υπόλοιπο κόσμο την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Το WTTC προβλέπει ότι η αξία των ταξιδιών και του τουρισμού στην Αφρική θα αυξηθεί κατά 5,1% ετησίως στα 300 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2033, ξεπερνώντας τόσο τον μακροπρόθεσμο παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης για ταξίδια 4% ετησίως όσο και την προβλεπόμενη ετήσια αύξηση 3% Αφρικανικού ΑΕΠ.

Η έκθεση, « Ξεκλείδωμα ευκαιριών για ανάπτυξη ταξιδιών και τουρισμού στην Αφρική », υποδηλώνει ότι η ανάπτυξη θα οδηγήσει στη δημιουργία σχεδόν 13 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, ανεβάζοντας το σύνολο στον τομέα στην Αφρική σε 36,4 εκατομμύρια.

Ωστόσο, το WTTC υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη του κλάδου στην ήπειρο θα μπορούσε να είναι υψηλότερη, φτάνοντας το 6,5% ετησίως και συνεισφέροντας 350 δισεκατομμύρια δολάρια στις οικονομίες, εάν οι κυβερνήσεις ευθυγράμμιζαν τις πολιτικές τους και άρουν τα εμπόδια στην ανάπτυξη.

Μιλώντας στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής WTTC στο Κιγκάλι της Ρουάντα, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC Julia Simpson είπε: «Η Αφρική είναι γεμάτη δυνατότητες. Αλλά πρέπει να αντιμετωπίσει μερικές πιεστικές προκλήσεις – περιορισμένη αεροπορική συνδεσιμότητα, ελλείψεις δεξιοτήτων, περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αρνητικές αντιλήψεις».

Είπε: «Οι φορείς χάραξης πολιτικής πρέπει να επικεντρωθούν στη συνδεσιμότητα, να εξορθολογίσουν τις διαδικασίες έκδοσης βίζας και να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις δεξιοτήτων και την κατάρτιση».

Η έκθεση υπολογίζει ότι τα ταξίδια και ο τουρισμός της Αφρικής ανήλθαν σε 186 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 ή 7% της οικονομίας της ηπείρου και στήριξαν 25 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, περίπου μία στις έξι του συνόλου, με τους διεθνείς επισκέπτες να συνεισφέρουν στο 43% των δαπανών.

Το WTTC εκτιμά ότι ο τομέας στην Αφρική ανέκαμψε αρκετά από την πανδημία για να καταγράψει έσοδα σχεδόν 184 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, λιγότερο από 2% κάτω από το ποσοστό του 2019 και να υποστηρίξει σχεδόν 24 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Σημειώνει ότι οι επενδύσεις στα αφρικανικά ταξίδια και τον τουρισμό αυξήθηκαν ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο μεταξύ 2000 και 2019, αυξάνοντας από 11 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε 40 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν οι παγκόσμιες επενδύσεις στον τομέα διπλασιάστηκαν την ίδια περίοδο από 559 δισεκατομμύρια δολάρια σε 1.000 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η έκθεση δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες βίζας, διαβατηρίων και προξενικών υπηρεσιών που παρέχει η VFS Global, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Zubin Karkaria είπε: «Αυτή η έκθεση όχι μόνο υπογραμμίζει τις διαφορετικές προοπτικές για οικονομική ανάπτυξη, βιώσιμο τουρισμό και διαπολιτισμική συνεργασία [στην Αφρική], αλλά παρέχει επίσης πληροφορίες για τις κυβερνήσεις για τη διαμόρφωση πολιτικών και προσφέρει στις επιχειρήσεις έναν οδικό χάρτη για επέκταση σε αυτήν την ακμάζουσα αγορά».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα