Με βροχές, ομπρέλες αλλά χωρίς προβλήματα η πρεμιέρα των πανελλαδικών για τα ΓΕΛ της Κρήτης (εικόνες)

Πρέπει να διαβάσετε

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η εξεταστική διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια της Κρήτης.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ παίρνουν  τη «σκυτάλη» από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και καλούνται να διαγωνιστούν για μία θέση από τις συνολικά 68.574 στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ξεκίνησαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24 ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης, στη «μάχη» των Πανελλαδικών εξετάσεων φέτος ρίχνονται 6.321 υποψήφιοι σε όλη την Κρήτη. Από αυτούς οι 4.715 είναι στα Γενικά Λύκεια και 1.606 στα ΕΠΑΛ.

Οι μαθητές προσήλθαν μάλιστα σήμερα με ομπρέλες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Ιδιαίτερες αλλαγές δεν αναμένονται για τις φετινές Πανελλαδικές, πέραν της αλλαγής του τρόπου βαθμολόγησης των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αρχαίων, αλλά και της υποβολής μηχανογραφικού σε μία φάση. Στο μηχανογραφικό δελτίο θα υπάρχουν 452 τμήματα, δύο περισσότερα από πέρυσι (και τα δύο στο Πανεπιστήμιο Πατρών).

Σημειώνεται, ότι το Σάββατο, 3 Ιουνίου, είναι η δεύτερη ημέρα εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, κατά την οποία θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Το πρόγραμμα

6 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)

8 Ιουνίου: Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

12 Ιουνίου: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα