Οι βροχές θα ταλαιπωρήσουν την Κρήτη για τρεις με τέσσερις ημέρες, ανέφερε ο μετεωρολόγος Μιχάλης Καρακατσάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη.

Η αλλαγή του καιρού έχει κάνει την εμφάνισή της ήδη από χθες σε περιοχές του νησιού, με ήπια φαινόμενα, τοπικού χαρακτήρα. 

Σύμφωνα με τον κ. Καρακατσάνη οι επόμενες ημέρες στο νησί θα ξεκινούν με αρκετή ηλιοφάνεια και ασθενείς ανέμους από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις ωστόσο από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους και σταδιακά θα πυκνώνουν, κυρίως στα εσωτερικά ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νησιού, όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλώνονται τοπικά φαινόμενα.

Μάλιστα αύριο Σάββατο αλλά και την Κυριακή δεν αποκλείεται, τις μεσημβρινές ώρες να σημειωθούν τοπικά φαινόμενα και σε περιοχές της πόλης του Ηρακλείου.

Ίδια θα είναι η εικόνα του καιρού και τη Δευτέρα, ενώ ουσιαστική βελτίωση αυτής της εικόνας αστάθειας, σύμφωνα με τον κ. Καρακατσάνη, θα υπάρξει στην Κρήτη από την Τετάρτη. «Από την Τετάρτη και μετά θα μπορούμε να μιλήσουμε για την ουσιαστική έναρξη του καλοκαιριού, μιας και η απομάκρυνση της αστάθειας στην ανώτερη ατμόσφαιρα, η θερμοκρασία θα «τσιμπάει» όλο και περισσότερο και θα έχουμε πλέον συνθήκες καθαρά καλοκαιρινές», ανέφερε χαρακτηριστικά.