Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για την απενεργοποίηση και απομάκρυνση της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στο κέντρο των Χανίων.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πυροτεχνουργοί του Στρατού που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι πρόκειται για πολεμικό υλικό της περιόδου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο παραμένει ενεργό, γεγονός που κινητοποίησε άμεσα τις αρμόδιες αρχές.
Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ έχει αποκλειστεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους σε ακτίνα περίπου 300 μέτρων, όπως προβλέπεται από τα μέτρα ασφαλείας.
Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν επίσης κοντινές κατοικίες, ενώ απομακρύνθηκαν μαθητές και προσωπικό από το 8ο και 20ό Δημοτικό Σχολείο, καθώς και το 8ο και 25ο Νηπιαγωγείο Χανίων. Οι γονείς ενημερώθηκαν προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους.
Η επιχείρηση των πυροτεχνουργών συνεχίζεται, με στόχο την ασφαλή απενεργοποίηση και μεταφορά της βόμβας σε κατάλληλο σημείο, όπου θα πραγματοποιηθεί η εξουδετέρωσή της.
Μέχρι την ολοκλήρωση της επιχείρησης παραμένει σε ισχύ ο αποκλεισμός της περιοχής.




