Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
28.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες: Η Wagner αντικαθίσταται από τη Redut

Πρέπει να διαβάσετε

Η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Redut (Ρεντούτ) στρατολογεί μισθοφόρους, μεταξύ των οποίων και πρώην συνεργάτες της ιδιωτικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, με τις ευλογίες του Κρεμλίνου.

Αυτό αναφέρουν οι βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, τις οποίες επικαλείται η ρωσική υπηρεσία του BBC.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, τον έλεγχο και τη χρηματοδότηση της δραστηριότητας της εν λόγω οργάνωσης έχει αναλάβει η Κύρια Διεύθυνση Κατασκοπείας του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής η οργάνωση Redut συμμετείχε στις εχθροπραξίες στις περιοχές Ντονέτσκ, Χαρκόβου, Κιέβου και Λουγκάνσκ. Η εταιρεία αριθμεί περισσότερα από 7.000 άτομα.

Αυτή τη στιγμή η οργάνωση Redut είναι μια από τις πολλές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες και σώματα εθελοντών, που χρησιμοποιεί το υπουργείο Άμυνας για να καλύψει ανάγκες των ρωσικών τακτικών δυνάμεων.

Στην αναφορά των υπηρεσιών πληροφοριών του βρετανικού στρατού, αναφέρεται ότι είναι καθ’ όλα πιθανόν η πρακτική της δημιουργίας τμημάτων «εθελοντών» να συνέβαλε στο να αποφύγει η Ρωσία νέα κύματα επιστράτευσης, η οποία δεν είναι δημοφιλής στον κόσμο.

Την περασμένη εβδομάδα ερευνητές δημοσιογράφοι των ιστοτόπων Shemi και Sistema δημοσίευσαν μια μεγάλη έρευνα με θέμα τη μυστική στρατολόγηση Ρώσων για τις ανάγκες του πολέμου .

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα