Στη χώρα που καταγράφει αρνητική πρωτιά παγκοσμίως στον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό, έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσει κανείς όχι μόνο τις ηλικίες αλλά και τα επαγγέλματα που πλήττονται περισσότερο.

Στη Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, από τις 9 Μαρτίου έως τις 28 Δεκεμβρίου, πέθαναν 5.128 άντρες από κορωνοϊό, ηλικίας από 20 έως 64 ετών. Το ποσοστό θνησιμότητας στον αντρικό πληθυσμό είναι κατά 60% μεγαλύτερο σε σχέση με τον γυναικείο.

Οι απορριματοφορείς όπως και οι οδηγοί φορτηγών ανήκουν στην ομάδα όπου καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι ανά 100.000 εργαζομένους.

Απασχολούμενοι, άντρες, στην καθαριότητα, τα εργοστάσια, και τη φύλαξη επλήγησαν σε μεγαλύτερη βαθμό από τη φονική νόσο.

Σε αυτήν την κατηγορία επαγγελμάτων καταγράφηκαν 66,3 θάνατοι ανά 100.000 άτομα.

Όσον αφορά στον γυναικείο πληθυσμό πληθυσμό, περισσότεροι θάνατοι από κορωνοϊό διαπιστώνονται σε εργαζόμενες στις πωλήσεις, σε λιανικό και χονδρικό εμπόριο, σε διευθυντικά στελέχη, σε δασκάλες, δικηγόρους, εργαζόμενες στην καθαριότητα και σε κοινωνικούς λειτουργούς.

Πάντως, υψηλά ποσοστά θνησιμότητας καταγράφονται, όσον αφορά στους άντρες, και στον κλάδο των επαγγελματιών οδηγών ταξί όπως και στων σεφ.

Από τον Μάρτιο έως τον Φεβρουάριο κατέληξαν 389 οδηγοί σε φορτηγά, λεωφορεία και ταξί, ενώ 332 ξυλουργοί, οικοδόμοι, υδραυλικοί και ζωγράφοι πέθαναν από τον ιό τους τελευταίους δέκα μήνες.

Πηγή: protothema.gr