Μία νεαρή μητέρα που έχασε λόγω ακύρωσης τρία σημαντικά ιατρικά ραντεβού εξαιτίας του κορωνοϊού, ενημερώθηκε μέσω Zoom από τους γιατρούς ότι πάσχει από καρκίνο.

Ο επιθετικής μορφής καρκίνος της Κίμπερλι Εκλς έχει πλέον εξαπλωθεί, και οι γιατροί έχουν ενημερώσει τη μητέρα ότι έχει μόλις έξι μήνες ζωής.

Η 23χρονη διαγνώστηκε με ραβδομυοσάρκωμα, μία σπάνια ασθένεια στους ιστούς που οι γιατροί της την έχουν ενημερώσει ότι εντοπίζεται μόνο στο 1% του ενήλικου πληθυσμού.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Κίμπερλι είναι μία από τους χιλιάδες Βρετανούς που έχουν χάσει ζωτικής σημασίας επεμβάσεις και θεραπείες λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, και ενώ μία κυβερνητική έκθεση προέβλεψε ότι θα είχαν προκύψει έως και 25.000 θάνατοι τους πρώτους έξι μήνες της πανδημίας λόγω καθυστερήσεων στην υγειονομική περίθαλψη.

«Μου έδωσαν μια πιθανότητα επιβίωσης 1% και είπαν ότι έχω περίπου έξι μήνες ζωής», δήλωσε η Κίμπερλι στη Sun. «Είχα την κόρη μου στο σπίτι όταν έκανα τη βιντεοκλήση και σοκαρίστηκα που δεν μπορούσα να μιλήσω», είπε. Οι γιατροί είπαν επίσης στην μητέρα ότι πρέπει να δημιουργήσει αναμνήσεις για την 7χρονη κόρη της και τον 24χρονο σύντροφό της και να κάνει μία λίστα με τις εμπειρίες που θέλει να ζήσει καθώς ο καρκίνος της είναι μία «ωρολογιακή βόμβα».

Η νεαρή ωστόσο σκοπεύει να συνεχίσει τη μάχη και να συγκεντρώσει χρήματα για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για μία εναλλακτική θεραπεία.

«Αλλά δεν μπορώ να μείνω σε αυτό, δεν μπορώ απλώς να το αποδεχτώ. Δεν θέλω να γράψω λίστα με εμπειρίες, θέλω να είμαι εδώ να βλέπω το κορίτσι μου να μεγαλώνει, να παντρευτώ τον άντρα των ονείρων μου και να ζήσω μία υγιή ζωή», έγραψε στη σελίδα όπου συγκεντρώνει χρήματα η Κίμπερλι.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, η νεαρή μητέρα θεώρησε αρχικά ότι είχε έλκος στο στόμα όταν παρατήρησε ότι κάτι άρχισε να μεγαλώνει μέσα στο μάγουλό της, τον Ιούνιο του περασμένου έτους. Όταν όμως αυτό άρχισε να αναπτύσσεται ακόμα περισσότερα, έκλεισε ραντεβού για βιοψία και μαγνητική τομογραφία νωρίτερα φέτος. Τα ραντεβού ωστόσο συνέπεσαν με την έναρξη του lockdown στη χώρα και ακυρώθηκαν εν μέσω της αυξανόμενης απειλής του κορωνοϊού. Έτσι πέρασε 6 μήνες στην αγωνία, ενώ ο όγκος γινόταν ακόμα μεγαλύτερος.

Η 23χρονη που εργάζεται στη φροντίδα παιδιών κατέρρευσε ενώ ήταν στη δουλειά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. «Ο όγκος μου ήταν / είναι επιθετικός και μόλις εξαπλωθεί θα είναι εντελώς ανίατος. Ο γιατρός το περιέγραψε ως ωρολογιακή βόμβα και όταν εκραγεί δεν υπάρχει καμία επιστροφή», ανέφερε η 23χρονη που αναμένεται να κάνει την εγχείρηση για τη αφαίρεση του όγκου από το μάγουλό της τη Δευτέρα, μια και οι χημειοθεραπείες απέτυχαν να τον συρρικνώσουν.

«Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι η χειρουργική επέμβαση πρέπει να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από οτιδήποτε, απλώς δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να περιμένουμε περιμένουμε περισσότερο για αφαιρέσουμε τον όγκο», εξηγεί η 23χρονη και περιγράφει: «Ολόκληρο το μάγουλό μου θα αφαιρεθεί, μαζί με τα οστά που περιβάλλουν και στη συνέχεια θα αντικατασταθούν από οστά και ιστούς από το πόδι μου. Το πρόσωπό μου θα παραλύσει. Ο χειρουργός μάς έχει καταστήσει πολύ ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί και δεν θα μας δώσει ούτε 1% πιθανότητα να λειτουργήσει αυτό πραγματικά, αλλά λέει ότι είναι η καλύτερή μας ευκαιρία. Ο γιατρός μας λέει ότι ο καρκίνος μου είναι μοναδικός με πολλούς τρόπους και, εκεί που συνήθως θα εφαρμοζόταν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας, αυτό δεν μπορεί να γίνει για μένα. Είναι όλα δοκιμές και λάθη».

Πηγή: iefimerida.gr