«Βρέχει» σφαίρες στην Αθήνα – Βρέθηκαν σε σχολείο και πρεσβεία

Πρέπει να διαβάσετε

Το λανθασμένο έθιμο των εορταστικών πυροβολισμών τηρήθηκε όπως φαίνεται και φέτος, με την Ελληνική Αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη ενός ατόμου στο Μενίδι, αλλά και να ερευνά αρκετά ακόμα περιστατικά.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος βρέθηκαν σφαίρες σε προαύλιο σχολείου στο Μενίδι, αλλά και στην είσοδο της πρεσβείας του Ιράκ στο Ψυχικό.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο Μενίδι, ένας 13χρονος που έπαιζε στην αυλή του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών βρήκε βολίδα πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9mm και την παρέδωσε σε συγγενικό του πρόσωπο.

Αυτός, μετέβη στο οικείο αστυνομικό τμήμα όπου την παρέδωσε στους αστυνομικούς για να ερευνήσουν την προέλευσή της.

Ερωτήματα για την πρεσβεία του Ιράκ

Μεγαλύτερος είναι ο προβληματισμός της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σφαίρα που βρέθηκε στην πρεσβεία του Ιράκ στο Ψυχικό.

Στην περίπτωση αυτή το φυσίγγιο από τη βολίδα πυροβόλου όπλου εντόπισε ο 56χρονος φύλακας της πρεσβείας και ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ.

Η σφαίρα έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί από τι όπλο προέρχεται και να εξακριβωθεί αν το όπλο που πυροβόλησε έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη παράνομη πράξη.

Παράλληλα, γίνονται έρευνες στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της πρεσβείας για να διαπιστωθεί πότε έγινε το περιστατικό και αν μπορεί να εντοπιστεί ο δράστης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα