Βραζιλία: Ξεναγός σκοτώθηκε από κεραυνό ενώ έκανε πεζοπορία

Πρέπει να διαβάσετε

Ένας έμπειρος ξεναγός σκοτώθηκε από κεραυνό στη Βραζιλία, αφού προηγουμένως είχε προειδοποιήσει την ομάδα του ότι θα έβρεχε.

Ο 36χρονος Leilson de Souza, οδηγούσε πεζοπόρους σε ένα μονοπάτι στο εθνικό πάρκο Tijuca lin Rio de Janeiro όταν τον χτύπησε θανάσιμα το πρωί της Κυριακής ο κεραυνός.

Ο 26χρονος Karlla Araújo, κατέγραφε ένα βίντεο και έδειχνε την ομάδα να στέκεται στην κορυφή ενός μεγάλου βράχου μαζί με τον ξεναγό λίγα λεπτά πριν χτυπηθεί. Ένας δυνατός ήχος ακούστηκε στο βάθος και μια γυναίκα ούρλιαξε πριν τελειώσει το βίντεο.

Ο Araújo δήλωσε στο βραζιλιάνικο διαδικτυακό ειδησεογραφικό πρακτορείο G1 ότι ο de Souza τους είπε ότι θα έβρεχε το απόγευμα και ότι, δεδομένου ότι ο καιρός μπορεί να αλλάξει από τη μια ώρα στην άλλη, δεν θα ήταν κακό να συνεχίσουν την πεζοπορία.

Η ομάδα που ακολούθησε τον de Souza, ο οποίος έκανε ξεναγήσεις εδώ και 10 χρόνια, αποφάσισε να αναλάβει τη δίωρη πεζοπορία μέχρι την κορυφή μέχρι που άρχισε να βρέχει στα μισά της διαδρομής.

«Ρώτησε αν θέλαμε να συνεχίσουμε και όλοι αποφάσισαν, ναι». δήλωσε ο Araújo. «Ο οδηγός είπε ότι στο τέλος θα έβγαινε ήλιος».

Ένα ασθενοφόρο εστάλη στο σημείο, αλλά ο de Souza ήταν νεκρός πριν φτάσει.

«Ήμασταν σε πλήρη απόγνωση. Ήθελα να κατέβω, αλλά ταυτόχρονα φοβόμουν, γιατί θα μπορούσαν να χτυπήσουν κι άλλοι κεραυνοί», δήλωσε ο Araújo.

Ο De Souza ήταν λάτρης της πεζοπορίας και σπούδαζε περιβαλλοντική διαχείριση στο κολέγιο.


Πριν από μερικές μέρες σε παραλία της Κολομβίας μια γυναίκα σκοτώθηκε όταν είχε πάει με την οικογένειά της για μπάνιο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα