Βράβευσαν την Περιφέρεια Κρήτης για την δράση της στη Κυκλική Οικονομία

Πρέπει να διαβάσετε

Μια πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Κρήτης για την επιτυχή της δράση στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας, με την βράβευσή της κατά την ολοκλήρωση του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου CIRCLE THE MED-THE MEDITERRANEAN FORUM, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο.

Το βραβείο παρέλαβε ο Γιώργος Αλεξάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης επί Ευρωπαϊκών-Διεθνών Θεμάτων και Αντιπρόεδρος CPMR για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Αλεξάκης,  «η Περιφέρεια Κρήτης αποτελεί την πρωτοπόρα Ελληνική Περιφέρεια που εγκαινίασε δράσεις και έργα για την Κυκλική Οικονομία τα τελευταία χρόνια, ενεργοποιώντας τους τοπικούς φορείς και επαγγελματικούς κλάδους της Κρήτης. Για το σκοπό αυτό αξιοποιεί το περιφερειακό της χρηματοδοτικό πρόγραμμα, έχοντας παράλληλα εξειδικεύσει σχετικές επενδυτικές προτεραιότητες στην επικαιροποιημένη της Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης. Επιπλέον αξιοποιεί δεκάδες διαπεριφερειακές συνεργασίες μέσα από ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα για την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας από όλη την Ευρώπη».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα