«Η ανασφάλεια και η καχυποψία για τα εμβόλια είναι δικαιολογημένη, γιατί αποτελούν μια καινούρια διαδικασία», ανέφερε, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο ταμίας της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας, Νίκος Βουδούρης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά αποτελούν τον 25-30% της παγκόσμιας κοινότητας και για τον λόγο αυτό, τουλάχιστον το 1/3 θα πρέπει να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

«Βέβαια ο εμβολιασμός των παιδιών δεν είναι μια απλή διαδικασία. Πρέπει να γίνουν κλινικές δοκιμές και να ξεκινήσει με ασφάλεια. Στις ΗΠΑ και στον Καναδά, έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές της Pfizer για ηλικίες από 12 έως 16 ετών, με τα αποτελέσματα να δείχνουν 100% ανοσία», πρόσθεσε ο κ. Βουδούρης.

Αναφορικά με τη διαδικασία των self test στους μαθητές, ο κ. Βουδούρης ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωρίζει, ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών βρέθηκε θετικό, στον επανέλεγχο ωστόσο, τα αποτελέσματα άλλαξαν.

«Ίσως φταίει ο τρόπος διεξαγωγής ή το 1% που δείχνει τα ψευδώς θετικά. Σε κάθε περίπτωση, τα self tests αποτελούν έναν τρόπο να εντοπίζουμε τα κρούσματα και κατ΄επέκταση να περιορίζουμε τη διασπορά», ανέφερε ο κ. Βουδούρης.

Κλείνοντας, ο ταμίας της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας σημείωσε ότι τα τεστ, τα μέτρα υγιεινής και φυσικά ο εμβολιασμός, αποτελούν τα μόνα «όπλα» για την επιστροφή στην κανονικότητα. 

«Η κοινωνία έχει δείξει ωριμότητα. Το καλοκαίρι με την κινητικότητα είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν και άλλες μεταλλάξεις. Σημασία έχει να παραμείνουμε προσεκτικοί. Πάντως είναι βέβαιο ότι θα κάνουμε και άλλα εμβόλια», είπε κλείνοντας ο κ. Βουδούρης.