Αναχωρεί από τα Βορίζια, πριν την κηδεία του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, η οικογένεια της 57χρονης Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη που επίσης έπεσε νεκρή από την ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε μέλη των δύο οικογενειών.
Η οικογένεια, που ετοιμάζεται να μεταβεί στα Χανιά, για την κηδεία της 57χρονης που θα γίνει αύριο το μεσημέρι από τον Αλικιανό, φέυγει από το χωριό πριν την κηδεία του έτερου θύματος του μακελειού προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.
Η μητέρα της 57χρονης, Βασιλική Φραγκιαδάκη, μίλησε στο iefimerida.gr, για την στιγμή των πυροβολισμών.
Ο αδελφός, Κώστας Φραγκιαδάκης, λέει με τη σειρά του στο iefimerida.gr:
«Είδα την αδερφή μου τη Βαγγελιώ πεσμένη στην άσφαλτο. Η μόνη μου φροντίδα ήταν να πάρω την αδελφή μου από εκεί πέρα. Πυροβολισμοί έπεφταν. Την τράβηξα μαζί με τον γιο της τον μικρό», λέει αρχικά.
Και συμπληρώνει: «Την κατεβάσαμε από τη σκάλα. Πέφτανε σφαίρες προς την πλευρά μας. Περνούσαν πάνω από τα κεφάλια μας. Τη βάλαμε μέσα στο αυτοκίνητο του ανιψιού μου και την πήγαμε στο Κέντρο Υγείας των Μοιρών. Προσπαθούσα σε όλο τον δρόμο να της πιάσω τον σφυγμό, αλλά δεν τα κατάφερνα, γιατί πηγαίναμε πολύ γρήγορα. Κάποια στιγμή, όταν μου επιβεβαίωσαν και τον θάνατο της αδελφής μου, γύρισα. Υπήρχε αστυνομία και κόσμος, ενώ πριν δεν υπήρχε τίποτα».
Όσον αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στο υπό ανέγερση σπίτι το βράδυ της Παρασκευής -το οποίο ανήκει σε μέλος της οικογένειάς του- και τις πληροφορίες που διακινούνται ότι την εντολή την έδωσε μια γυναίκα, ανέφερε: «Ετοιμαζόμουν να πάω να ξαπλώσω. Δεν ξέρω ποιος έδωσε την εντολή για την έκρηξη. Δεν μπορώ να πω πράγματα που δεν ξέρω. Υποθέσεις δεν μπορώ να κάνω. Να επικρατήσει η λογική. Έχουν διαφορές εδώ και αρκετό καιρό. Τα έχουν φτιάξει και τα έχουν ξαναχαλάσει αρκετές φορές. Πάντα πιέζαμε τους δικούς και κάνανε ένα βήμα πίσω εμείς. Οι άλλοι κάνανε ένα βήμα μπροστά. Έπρεπε να υπάρξει διαχείριση από κάποιους αρμόδιους. Δεν υπήρξε δυστυχώς. Η Αστυνομία ξέρει. Το Σάββατο το πρωί έκανα προσπάθεια να επικοινωνήσω με την Αστυνομία, δεν το σήκωσε άνθρωπος γιατί έβλεπα τι γινόταν…».


