Στις 5 Φεβρουαρίου άρχισαν να εκτυλίσσονται τα γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψη, το απόγευμα του Σαββάτου, του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροήν.

Mιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στις καταγγελίες και τις αναταράξεις που έχουν προκύψει από την εν λόγω υπόθεση. «Εγώ θα μιλήσω γι’ αυτό που είναι το πιο θλιβερό, διότι ο κ. Λιγνάδης βαρύνεται με σοβαρότατες και ειδεχθείς κατηγορίες, βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και εκείνη θα κρίνει την τύχη του. Θα πει τους ισχυρισμούς του, θα πουν οι μηνυτές τους δικούς τους και η Δικαιοσύνη θα κρίνει που βρίσκεται το δίκαιο και το άδικο και θα αποφασίσει ποια πρέπει να είναι η ειδική μεταχείριση του Λιγνάδη. Αυτή είναι μια ποινική υπόθεση, υπάρχουν πολλές τέτοιες. Μια σημαντική ποινική υπόθεση, γιατί αφορά ένα ιδιαιτέρως προβεβλημένο πρόσωπο που μέχρι πρότινος κατείχε και μια σημαντική δημόσια θέση. Ως εκεί όμως. Γιατί από το να φτάνει η αντιπολίτευση να συνδέει τον πρωθυπουργό με παιδεραστία, αυτό ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης και βρίσκεται πια στο βόρβορο της χυδαιολογίας. Κατά μείζονα λόγο για τον πρωθυπουργό αλλά αφορά και την υπουργό Πολιτισμού. Γιατί δεν έχω ακούσει έναν, που να μου εξηγεί τι ακριβώς γνώριζε η κ. Μενδώνη πλην του ότι διορίζει ένα διακεκριμένο θεατράνθρωπο σε αυτή τη θέση. Είχε ποινικό μητρώο; Ήταν γνωστές καταγγελίες που γνώριζε η κ. Μενδώνη και αγνόησε;».  

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, όταν οι καταγγελίες εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη πήραν τη μορφή των μηνυτήριων αναφορών η κ. Μενδώνη «μίλησε» και ο προαναφερόμενος απεπέμφθει από τη θέση του. «Αυτό έγινε πριν την άσκηση οποιασδήποτε διώξεως, με το που οι καταγγελίες αυτές πήραν έναν επίσημο χαρακτήρα. Άρα λοιπόν, τι είναι αυτό που προσάπτουμε στην κ. Μενδώνη και κατά μείζον λόγο στον κ. Μητσοτάκη;».

Ο κ. Βορίδης ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό να θέτουν όλοι οι πολίτες όρια, ώστε να γνωρίζουμε ποιες είναι οι σωστές ενέργειες. «Εκείνο που είναι η περιρέουσα ατμόσφαιρα δεν μπορεί να οδηγεί σε αποπομπή. Το γεγονός ότι κάποια είδηση διακινείται ανώνυμα στο διαδίκτυο, δεν μπορεί να οδηγεί σε κάτι τέτοιο. Όταν πήρε τη μορφή επώνυμης καταγγελίας που έχει τυπικό χαρακτήρα – και το τονίζω γιατί όπως ξέρετε μηνύσεις καταθέτονται πολλές. Ορισμένες από αυτές οδηγούνται και στο αρχείο και δεν εξετάζονται γιατί θεωρούνται αβάσιμες, παρά ταύτα και ορθώς για αδικήματα τέτοιου τύπου και τόσο σοβαρά δεν περίμενε η κ. Μενδώνη να κινηθεί η ποινική δίωξη. Δεν περίμενε, μόνο με τη μηνυτήρια αναφορά κίνησε όλη τη διαδικασία. Τώρα έρχεται η αντιπολίτευση και λέει ότι όχι δεν φτάνει αυτό, έπρεπε να πάει πίσω χρονικά σε κάτι που ακούστηκε στο διαδίκτυο. Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση έχει ξεφύγει κι ο κόσμος το καταλαβαίνει. Γιατί βεβαίως οι συμπεριφορές που αποδίδονται στον Λιγνάδη, είναι απολύτως αξιοκατάκριτες και δεν χρειάζεται να πούμε το αυτονόητο, γονείς είμαστε και όλοι καταλαβαίνουμε τη σημασία της ανηλικότητας και της προστασίας της. Το να λέμε ότι φταίει ένας υπουργός γιατί εμφανίζεται κάποιος ο οποίος στην συνέχεια αποδεικνύεται ότι είχε μια άθλια συμπεριφορά, στο βαθμό που θα κριθεί αυτή από τα αρμόδια όργανα, τι άλλο έπρεπε να κάνει ο υπουργός;».