«Βόμβα» Αυγενάκη για 301 σωματεία στο Μητρώο

Ανοιχτό «παράθυρο» για ένταξη στο Αθλητικό Μητρώο για τα σωματεία που έχουν ξεκινήσει τη σύνταξη των σχετικών φακέλων άφησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA.

Ο κ. Αυγενάκης άφησε χαραμάδα αισιοδοξίας για τα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν έχουν ακόμη συμπληρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και δεν πληρούν το σύνολο των προϋποθέσεων αρκεί όπως είπε «να έχουν δουλέψει στην κατεύθυνση της νομιμοποίησης».

Παράλληλα ο υφυπουργός Αθλητισμού άφησε να εννοηθεί πως η πολιτεία θα δείξει επιείκεια στις περιπτώσεις των σωματείων που έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια συγκρότησης των φακέλων ένταξης στο ηλεκτρονικό μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, έστω και αν δεν είναι απολύτως έτοιμοι στο πέρας της προθεσμίας.

«Ξέρουμε ότι υπάρχουν σωματεία που καθυστέρησαν. Παρ’ όλα αυτά, θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να καταθέσουν το αίτημά τους με όποια δικαιολογητικά έχουν συγκεντρώσει για να βρεθεί λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Ειδικότερα στην Κρήτη τα ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία είναι 177. Τα νόμιμα και εγγεγραμμένα είναι 93 ενώ την ίδια ώρα 19 αιτήσεις σωματείων βρίσκονται στο στάδιο της εξέτασης.

Σε επίπεδο χώρας ο αριθμός των ποδοσφαιρικών σωματείων που έχουν καταθέσει αίτημα ένταξης και βρίσκονται σε στάδιο εξέτασης είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού 301.

Βολές κατά του προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου

Ο Λευτέρης Αυγενάκης εξαπέλυσε βολές κατά της διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΕΠΟ ότι καλλιεργεί τεχνητό αδιέξοδο.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αθλητισμού, με φόντο τις αντιδράσεις από την ΕΠΟ για το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων δήλωσε πως «οι όποιες αντιδράσεις για το αθλητικό μητρώο, είναι από ένα πολύ μικρό μέρος ποδοσφαιρικών παραγόντων, οι οποίοι είχαν μάθει να χτίζουν πάνω σε κατασκευασμένες εικόνες. Δεν μας ενδιαφέρει, ούτε ο εγωισμός, ούτε τα απωθημένα του καθενός. Μας ενδιαφέρει να μπει τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Ο κ. Μπαλτάκος προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα τεχνητό αδιέξοδο. Ξέρουμε την πορεία του. Προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και να εκφράσει κάποια απωθημένα. Ασυναρτησίες και αοριστολογίες σε ένα εμένα δεν περνάνε. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τα αθλητικά Σωματεία για να ενταχθούν στο Αθλητικό Μητρώο».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα