Έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού, απηύθυνε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης. 

Ο κ. Βλατάκης ανέφερε πως στην σημερινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, εξέφρασε τους προβληματισμούς του αλλά και το τι πρέπει να γίνει ώστε να προχωρήσουμε γρηγορότερα στην επόμενη ημέρα, που το ζητούμενο είναι η επίσημη έναρξη με ξενοδοχεία αλλά και οι περισσότερες πτήσεις. «Πολύ σημαντικό επίσης, είναι ότι πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να αντικατασταθεί το PCR τεστ με rapid, καθώς ο συγκεκριμένος έλεγχος είναι κοστοβόρος και χρονοβόρος, είναι πολύ σημαντικό να γίνουν διακρατικές συμφωνίες ώστε αμφίδρομα να δεχόμαστε το rapid τεστ». 

Τόνισε δε, πως ο τουρισμός θα επανεκκινήσει όταν έχουμε κρατήσεις και πτήσεις να φτάνουν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. «Αυτή τη στιγμή από τις 90 πτήσεις που είχαμε τον αντίστοιχο Μάιο του 2019, έχουμε 10 – 15. Άρα μιλάμε για ένα 10% σε κάποιες ημέρες. Για να αρχίσει ο τουρισμός πρέπει να είμαστε πράσινοι, κάνω έκκληση να προσέξουμε. Είμαστε στο τέλος, να εμβολιαστούμε για να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε αυτή την άριστη επιδημιολογική εικόνα». 

Ο κ. Βλατάκης, τόνισε πως καμία αεροπορική εταιρία δεν θα διακινδυνεύσει να ναυλώσει αεροπλάνα σε μια περιοχή που είναι πορτοκαλί ή κόκκινη. «Γι’ αυτό δεν έχουμε πτήσεις και κρατήσεις. Γιατί κανείς δεν λαμβάνει το ρίσκο να πάει την οικογένεια του σε ένα τέτοιο προορισμό. Η ασφάλεια είναι το πρώτο ζητούμενο και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι».