Μια φιλική θηλυκή αλεπού επισκεπτόταν συχνά μια γυναίκα στο Λονδίνο, ενώ απολύτως συμφεροντολογικά άρχισε να μαθαίνει και στο άνετο και μαλακό κρεβάτι της. Αφού έγινε viral στο TikTok και προκάλεσε ανησυχίες για την υγιεινή και την ασφάλεια, η Λίλυ Έντιθ, η οποία μοιράζεται βίντεο με την γούνινη φίλη της στη σελίδα της στο TikTok, αποφάσισε να μιλήσει για τον μοναδικό δεσμό της.
Η Λίλυ Έντιθ μετακόμισε στο Λονδίνο από τη γενέτειρά της, τη Βραζιλία, πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες. Έκτοτε εργάζεται στις επιχειρήσεις σε ένα δικηγορικό γραφείο και ζει μια σχετικά συνηθισμένη ζωή. Όμως οι νυχτερινές τελετουργίες της Λίλυ πήραν μια απροσδόκητη τροπή μια νύχτα τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, σε μια εποχή που η Βραζιλιάνο-Ιταλίδα με ιθαγενείς αμερικανικές ρίζες βίωνε σημαντικές δυσκολίες.
«Είχα μόλις λάβει μια καταστροφική είδηση που με έριξε τελείως από τα πόδια μου», δήλωσε η TikToker στο Bored Panda.
https://www.tiktok.com/@lilly.edith.creat/video/7405345466902138145?embed_source=%3Bnull%3Bembed_blank&refer=embed&referer_url=www.in.gr%2F2024%2F09%2F17%2Fgo-fun%2Fperierga%2Fviral-alepou-mpoukadoros-mpainei-se-spiti-kai-koulouriazetai-sto-krevati%2F&referer_video_id=7405345466902138145
Και πάμε στο μεταφυσικό της υπόθεσης
Θυμήθηκε: «Εκείνο το βράδυ, πριν πάω για ύπνο, βγήκα στον κήπο και ζήτησα από το σύμπαν ένα σημάδι ότι όλα θα πάνε καλά, ότι θα είμαι εντάξει. Νιώθοντας ακόμα αναστατωμένη, πήγα για ύπνο. Το επόμενο πρωί, καθώς έφτιαχνα τον καφέ μου, κοίταξα μέσα από τις μπαλκονόπορτες και την είδα: μια αλεπού, καθιστή, να με κοιτάζει κατάματα».
Σύμφωνα με τη Λίλυ, οι ιθαγενείς Αμερικανοί πιστεύουν ότι οι αλεπούδες «περπατούν μεταξύ των δύο κόσμων» -του πνευματικού και του φυσικού- και χρησιμεύουν ως αγγελιοφόροι μεταξύ τους. «Αμέσως κατάλαβα ότι όλα θα ήταν εντάξει», παραδέχτηκε η δημιουργός περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Άνοιξα την πόρτα και απλά μπήκε μέσα».
Στη συνέχεια η Λίλι ονόμασε τη νέα της τριχωτή φίλη Μέλαντι Πίλκροου , «λόγω της χρονικής στιγμής της άφιξής της και της σημασίας που είχε για μένα». Στην τυπογραφία, το pilcrow είναι ένας χαρακτήρας που χρησιμοποιείται για να σηματοδοτήσει μια νέα παράγραφο ή τμήμα κειμένου.
«Το περπάτημά της είναι χαριτωμένο, σχεδόν εκλεπτυσμένο, σαν πραγματική κυρία»
Η Μέλαντι είναι μια άγρια αλεπού που μοιάζει νεότερη σε σύγκριση με τα μέλη της οικογένειάς της, αποκάλυψε η Lilly. «Στην πραγματικότητα έφερε κάποτε τη μητέρα της, τον πατέρα της και αυτόν που πιστεύω ότι είναι ο «μεγάλος αδελφός» της», είπε. «Όταν με είδαν, όλοι σκορπίστηκαν, αλλά εκείνη δεν πτοήθηκε και έμεινε πίσω. Για άλλη μια φορά, μπήκε κατευθείαν μέσα. Ανεξάρτητα από τη χαριτωμένη εμφάνισή της, είναι απίστευτα θρασύτατη, έξυπνη και παιχνιδιάρα. Έχει ένα ανόητο, χαρούμενο πνεύμα που φέρνει πολύ φως σε κάθε στιγμή».
@lilly.edith.creat It’s time to play! 🦊❤️🦊 #fox #magic #spirituality #animalguide #disneyprincess #snowwhite #gratitude #universe #energy #friendship #enchanted
Αν βάλουμε μια άνω τελεία στον εξανθρωπισμό
Οι αλεπούδες είναι πολύ προσαρμοστικά ζώα, από αυτά που εξημέρωσε ο άνθρωπος ή προσαρμόστηκαν κοντά στον άνθρωπο για να εξασφαλίσουν τροφή. Δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά για την αλεπού ως κατοικίδιο και παρότι δεν αποτελεί κίνδυνο, παρά μόνο για μικρά γατάκια, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως άγριο ζώο.
Αν οι αλεπούδες αντιμετωπίζονται ως οικόσιτα, όπως στην περίπτωση της Λίλυ Έντιθ, σύντομα αρχίζουν να χάνουν τις ικανότητες που τις βοηθούν να επιβιώσουν στην άγρια φύση. Πάντα είναι χρήσιμο να βοηθήσει κανείς μια χτυπημένη ή εξαντλημένη από την ψώρα αλεπού, ενώ πολύ συχνά τρέφονται με τροφή που αφήνουν οι άνθρωποι για τα αδέσποτα. Όπως μάλιστα αναφέρουν οι οδηγίες της ΑΝΙΜΑ, τα τραυματισμένα ζώα δεν πρέπει να έχουν οπτική ή ηχητική επικοινωνία με τον άνθρωπο, γιατί αγχώνονται.
Σε κάθε περίπτωση όσο χαριτωμένες, γλυκιές και φιλικές και αν είναι, παρότι αποτελούν ζώα του αστικού ιστού, το να πιάσει ή να εξημερώσει κανείς μια αλεπού, μπορεί να την βάλει σε κίδυνο έναντι άλλων ανθρώπων που δεν τρέφουν τα ίδια φιλικά αισθήματα. Ειδικά αν στηρίζονται σε ψευδείς πληροφορίες όπως «όλες οι αλεπούδες είναι φορείς λύσσας» ή «επιτίθενται σε παιδιά».
Να σημειωθεί πως οι αλεπούδες αποφεύγουν τα παραδοσιακά τους καταφύγια όπως η Πάρνηθα, καθώς κινδυνεύουν από αγέλες παρατημένων άγριων σκύλων και λύκους, προσεγγίζοντας όλο και πιο συχνά τον άνθρωπο. Οπότε και η επανένταξή τους στην φύση, πρέπει να γίνεται πάντα με συμβουλές ή από τους ίδιους τους ειδικούς.
https://www.tiktok.com/@lilly.edith.creat/video/7410856119972711713?embed_source=%3Bnull%3Bembed_blank&refer=embed&referer_url=www.in.gr%2F2024%2F09%2F17%2Fgo-fun%2Fperierga%2Fviral-alepou-mpoukadoros-mpainei-se-spiti-kai-koulouriazetai-sto-krevati%2F&referer_video_id=7410856119972711713