Βίντεο: Ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Κονστάντζας στη Ρουμανία -Ανατινάχτηκε θαλάσσιο drone

Το θαλάσσιο drone είναι του ίδιου τύπου με αυτά που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο στην Ουκρανία και δεν ανήκει στον εξοπλισμό του ρουμανικού στρατού

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Ένα θαλάσσιο drone που εντοπίστηκε στο ρουμανικό λιμάνι της Κoνστάντζας στη Μαύρη Θάλασσα ανατινάχθηκε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας.

Το θαλάσσιο drone είναι του ίδιου τύπου με αυτά που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο στην Ουκρανία και δεν ανήκει στον εξοπλισμό του ρουμανικού στρατού, πρόσθεσε το υπουργείο.

Το drone αυτοανατινάχθηκε την Παρασκευή στο λιμάνι της Ρουμανίας, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρουμανικού Υπουργείου Άμυνας. Το λιμάνι της Κωνστάντζας εκκενώθηκε. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αρκετά εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη.

Έκρηξη από drone σε λιμάνι της Ρουμανίας

Δύο ελικόπτερα επιθεωρούν τώρα το λιμάνι και την ακτή της Μαύρης Θάλασσας αναζητώντας περισσότερα γύρω από την προέλευση του drone, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας.

«Γνωρίζουμε πλέον ότι υπάρχει κίνδυνος αυτοανατίναξης, έχουμε… εκκενώσει την περιοχή σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα drone», πρόσθεσε ο Raed Arafat.

«Δεν πανικοβαλλόμαστε, τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικά.»

Το λιμάνι εκκενώθηκε και οι κάτοικοι κατά μήκος της ακτής της Μαύρης Θάλασσας στη Ρουμανία προειδοποιήθηκαν να βρουν καταφύγιο, είπε.

Άλλα τρία drone εντοπίστηκαν στις ρουμανικές ακτές

Πριν από λίγο ο ιστότοπος Digi24 ανέφερε, επικαλούμενος μη κατονομαζόμενες πηγές, ότι άλλα τρία μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας εντοπίστηκαν στις ρουμανικές ακτές μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Κονστάντζα.

Η έκρηξη σημειώθηκε μία εβδομάδα μετά τη συντριβή ρωσικού drone σε πολυκατοικία στην πόλη Γαλάτσι της νοτιοανατολικής Ρουμανίας, στα σύνορα με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι – ήταν η πρώτη φορά στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας που ένα drone έπληξε πυκνοκατοικημένη περιοχή σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Η Ρουμανία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μοιράζεται σύνορα 650 χιλιομέτρων με την Ουκρανία και έχει αναφέρει 28 διεισδύσεις στον εναέριο χώρο της από ρωσικά drones αφότου η Μόσχα άρχισε τις επιθέσεις σε ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Θραύσματα ουκρανικών drones έχουν επίσης πέσει σε ρουμανικό έδαφος.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο

Νέος μόνιμος υπάλληλος στο δήμο Ηρακλείου

Επόμενο

Το μήνυμα Αρναουτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Ολλανδία: Ανατίναξαν μουσείο και έκλεψαν θησαυρούς της Ρουμανίας – Η στιγμή της εισβολής

Εθνικούς θησαυρούς της Ρουμανίας που βρίσκονταν υπό τη μορφή δανεισμού σε μουσείο της Ολλανδίας, κατάφεραν και απέσπασαν διαρρήκτες. Οι διαρρήκτες τοποθέτησαν…