Βίκυ Βολιώτη: Είχα κλειστοφοβία, αγοραφοβία και υψοφοβία

Πρέπει να διαβάσετε

Για τις φοβίες της και πώς τις διαχειρίστηκε μίλησε η Βίκυ Βολιώτη, σε συνέντευξή της που προβλήθηκε το πρωί του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» είπε: «Εκεί όταν τέλειωσα τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και μπήκα στον στίβο της ενήλικης ζωής, γύρω στα 24. Πυροδοτήθηκαν από μια κρίση πανικού που έπαθα και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν τα προβλήματα που είχα. Όταν παίρνουν οι άνθρωποι τα ηνία της ζωής τους, εκεί αρχίζουν τα προβλήματα».

Συνέχισε, λέγοντας: «Είναι τεράστιο άγχος και ευθύνη αν δεν έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα. Η πρώτη μου φοβία ήταν η κλειστοφοβία, αγοραφοβία. Δεν μπορούσα να είμαι σε μέρη με κόσμο. Παιδευόμουν, εκείνη την περίοδο γνώρισα τον Θοδωρή Αθερίδη ο οποίος το αναγνώρισε γιατί υπέφερε και ο ίδιος και μου είπε τι μου συμβαίνει, και ένιωσα ότι λυτρώθηκα. Με έκανε να μην νιώθω μόνη μου το γεγονός ότι μπορούσα να μιλήσω σε κάποιον. Μετά εμφανίστηκε η υψοφοβία. Ήταν το “πάντρεμα” της κλειστοφοβίας, της αγοραφοβίας, της υψοφοβίας, δεν μπορώ να μπω σε αεροπλάνα. Ταλαιπωρήθηκα πολύ. Ήταν μια περίοδος που απέφευγα να ταξιδεύω. Πολλές φορές δεν μου επέτρεπα να φοβάμαι, πήγαινα κόντρα στον εαυτό μου».

Κλείνοντας, η Βίκυ Βολιώτη δήλωσε: «Όταν πια είπα “δεν μπορώ άλλο να έχω αυτόν τον εφιάλτη στη ζωή μου” αρχίσαν να μαλακώνουν όλα. Όταν έρχεται η σκέψη να μην της δίνεις τόση σημασία. Με βοήθησε αυτό και τα ξεπέρασα όλα πλέον. Το κομβικό σημείο είχε να κάνει με την δουλειά μου. Μου ήταν δύσκολο να ανεβαίνω στη σκηνή, και είναι μια εσωτερική πάλη».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα