Βγαίνει στις αγορές η Ελλάδα: Έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ

Πρέπει να διαβάσετε

Στην έκδοση νέου πενταέτους ομολόγου προχωρεί το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο όρισε τις επενδυτικές τράπεζες που θα λειτουργήσουν ως ανάδοχοι της έκδοσης.

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή σε BofA Merrill Lynch, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan Stanley και Societe Generale Corporate Investment Banking να αναλάβουν το βιβλίο προσφορών.

Στόχος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) είναι να αντλήσει τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ με ένα επιτόκιο που θα κυμαίνεται μεταξύ 3,5% και 3,7%. Αυτός ο στόχος θεωρείται επιτεύξιμος, δεδομένου ότι σήμερα το τετραετές ομόλογο λήξης 30 Ιανουαρίου 2023 φέρει απόδοση 3,068%.

Στην παρούσα φάση το κόστος δανεισμού του Δημοσίου επιβαρύνεται ανά έτος με περίπου 40 μονάδες βάσης. Αυτό σημαίνει πως εάν στην τετραετία το κόστος δανεισμού του Δημοσίου είναι 3,068% στην πενταετία μπορεί εύκολα να διαμορφωθεί στο 3,5%, δεδομένου πως το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον είναι θετικά.

Εάν το επιτόκιο κλειδώσει στο 3,5% τότε ο ΟΔΔΗΧ θα μπορούσε να δεχθεί και προσφορές που θα υπερκάλυπταν το ζητούμενο ποσό των 1,5 δισ. ευρώ.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα