Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει άρση περιορισμών στο Ηράκλειο εξέφρασε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στον Σωτήρη Μεταξά, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς.

«Το Ηράκλειο όπως και στις άλλες περιφερειακές ενότητες, είναι η πέμπτη εβδομάδα που έχουμε συνεχιζόμενη βελτίωση του επιδημιολογικού φορτίου, μαζί με όλα τα υπόλοιπα και στην εμβολιαστική κάλυψη, με το δείκτη θετικότητας, το μέσο όρο των κρουσμάτων και εκφράσαμε τη δυσαρέσκεια μας για την παράταση των μέτρων. Είχαμε μιλήσει θεσμικά με τους αρμόδιους αλλά πιστεύω ότι σήμερα στη συνεδρίαση υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και αυτό θα καταλήξει στην άρση του lockdown και θα μπορέσει το Ηράκλειο να απελευθερωθεί» τόνισε ο κ. Βαμβακάς.

Διευκρίνισε δε, πως όλα γίνονται με βάση τον επιδημιολογικό χάρτη και την επικαιροποίηση του. «Γίνεται συνεδρίαση κάθε Τρίτη συνήθως και ανακοινώνονται Τετάρτη. Μετά γίνονται ανακοινώσεις για το πότε αίρονται τα μέτρα και αλλάζουν τα δεδομένα. Είμαστε αισιόδοξοι, αυτή την εβδομάδα γιατί έχουμε όλες τις προϋποθέσεις. Είμαι σίγουρος ότι αυτή θα είναι η σημερινή απόφαση».

Κλείνοντας, ο κ. Βαμβακάς εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος καθώς όλα τα στοιχεία δεν στοιχειοθετούν μια ενδεχόμενη παράταση του μίνι lockdown στο Ηράκλειο.