Τη δυσαρέσκεια του για τις παλινωδίες που υπάρχουν για την ψήφο των ομογενών εξέφρασε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρώην πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Βεληβασάκης. Όπως είπε οι Έλληνες του εξωτερικού βρίσκονται και πάλι στη μέση μίας πολιτικής σύγκρουσης ενώ θα έπρεπε να μπορούν να ψηφίζουν χωρίς περιορισμούς.

«25 χρόνια περιμένουμε και ακούμε υποσχέσεις για την ψήφο των αποδήμων. Δυστυχώς έκαναν μισή δουλειά. Η προηγούμενη κυβέρνηση κατέβασε έναν νόμο που ήταν δώρο άδωρο για τους ομογενείς. Ας ψηφίσουν έναν νόμο χωρίς περιορισμούς. Είμαστε Έλληνες, πληρώνουμε φόρους, ερχόμαστε δύο φορές σχεδόν κάθε χρόνο στην Ελλάδα ας μας δώσουν το δικαίωμα να ψηφίσουμε. Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους εκτός από τους Έλληνες. Δεν μπορούν να διαχωρίζουν τους ομογενείς σε κατηγορίες» τονίζει.

Ο κ. Βεληβασάκης όμως αναφέρθηκε και στην έντονη επιθυμία πολλών ομογενών να ταξιδέψουν στην Ελλάδα καθώς πέρσι λόγω της πανδημίας δεν τα κατάφεραν. Αυτό όμως είπε εξαρτάται από τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το πως θα δεχτεί τουρίστες.

«Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ομογενών που περιμένουμε να μάθουμε αν η Ελλάδα δεχτεί τουρίστες και με ποιες προϋποθέσεις αφού εμείς έχουμε προχωρήσει πολύ με τους εμβολιασμούς. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις και δεν ξέρουν ούτε οι αεροπορικές εταιρίες τι θα κάνουν.

Δυστυχώς όμως ένα 30-40% των πολιτών στην Αμερική δεν θέλουν να εμβολιαστούν ακόμα και σήμερα καθώς η πανδημία στην Αμερική έγινε ένα πολιτικό θέμα και σε αυτό οφείλεται η προηγούμενη ηγεσία της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεληβασάκης.