Την ικανοποίησή του για την πορεία των Κινητών Μονάδων Εμβολιασμών, εξέφρασε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Χάρης Βαβουρανάκης. 

Όπως εξήγησε, αν δει κανείς την εμβολιαστική κάλυψη, θα διαπιστώσει ότι το Ηράκλειο έχει ξεπεράσει την Αχαΐα σε διάστημα περίπου 20 ημερών, από το ξεκίνημα δηλαδή των Κινητών Μονάδων Εμβολιασμού. «Πιστεύω σύντομα θα ξεπεράσουμε και την Περιφέρεια του Πειραιά», ανέφερε ο κ. Βαβουρανάκης, εξηγώντας ότι εξαρχής η πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου ήταν οι Κινητές Μονάδες Εμβολιασμού να λειτουργήσουν με τον ρυθμό των Κινητών Μονάδων Αιμοδοσίας.

Ο κ. Βαβουρανάκης ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει ήδη ο δεύτερος κύκλος εμβολιασμού στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, αρχής γενομένης από το Τυμπάκι. «Κάνουμε και προσπάθεια να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες και μέσα στον αστικό ιστό της πόλης. Έχει ξεκινήσει ήδη και η προσπάθεια εμβολιασμών από ιδιώτες γιατρούς.  Μέχρι στιγμής 11 γιατροί και 4 εμβολιαστικά κέντρα έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ είναι θέμα γραφειοκρατίας το πόσο σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία αυτή».

Κλείνοντας, ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων των Κινητών Μονάδων, έχουν συναντήσει πολίτες που δεν ήθελαν να επισκεφθούν τα νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν, καθώς και πολίτες που δεν είχαν τον χρόνο να κλείσουν το ραντεβού τους. «Κάποιοι άλλοι είχαν τις απορίες τους. Πήγαμε εμείς εκεί, λύσαμε τις απορίες τους και από διστακτικοί, ξεκίνησαν να διαδίδουν τον εμβολιασμό», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Βαβουρανάκης.