Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
29.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Βατσινά για ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη από Ηράκλειο: Η φωνή των μαχόμενων Αστυνομικών ακούγεται αλλά ο Υπουργός κλείνει τα μάτια στις ανάγκες

Πρέπει να διαβάσετε

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένης Βατσινά απέναντι σε όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σήμερα από το Ηράκλειο, περί επάρκειας προσωπικού στις αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης.

Σε δήλωσή της η κ.Βατσινά αναφερει τα εξής:

 

Κόντρα στην πραγματικότητα του ενός ατόμου ανά βάρδια σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός από το Ηράκλειο είπε σήμερα οτι οι υπηρεσίες είναι επαρκώς στελεχωμενες. Παρέπεμψε δε στην εποχική ενίσχυση του καλοκαιριου και στις επόμενες τακτικές μεταθέσεις.
Την ιδια ωρα για τη λεγόμενη “βαριά” εγκληματικότητα ιδρύει νέα Κεντρική Υπηρεσία που θα “δανείζει” προσωπικό και τεχνογνωσία στις υποθέσεις της Κρήτης.

Η φωνή των μαχόμενων Αστυνομικών ακούγεται αλλά ο Υπουργός  κλείνει τα ματια στις ανάγκες.

Δεν μας έκανε καμία εντύπωση: εδώ και ένα χρόνο, σε 6 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου, απάντησε ακριβώς το ίδιο.

Όχι σε εμένα, αλλα στους δεκάδες αστυνομικους που δεν ξέρουν αύριο πόσες και ποιες ώρες θα εργαστούν.

Η συγκάλυψη της παράνομης υπεργασίας, της υποστελέχωσης και της καθημερινής έκθεσης σε κίνδυνο των αστυνομικων στην Κρήτη είναι πια πάγια τακτική.

Αν κάποιοι μεταφέρουν στον υπουργό μια εικόνα καλοκουρδισμενου ρολογιού… ας προταξουν το καλο των αστυνομικών που δίνουν καθημερινές μαχες.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα