«Η επιδημία δεν έχει ”κοπάσει” ακόμα, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, χωρίς να ξέρουμε ακόμη αν βρίσκεται στην κορύφωσή της», είπε μεταξύ άλλων ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Με τα λόγια αυτά σχολίασε ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τη νέα αύξηση στις ημερήσιες μολύνσεις κορωνοϊού στη χώρα μας, σήμερα Τρίτη (13/04), επισημαίνοντας ότι «Γίνεται μία προσπάθεια ανοίγματος, όπως φαίνεται με το άνοιγμα των Λυκείων και το λιανεμπόριο, με αντιστάθμισμα τα καθολικά τεστ. Πρέπει να εξασφαλιστεί η δυνατότητα των τεστ σε συνδυασμό με το άνοιγμα, κάτω από μία καλή ισορροπία».

Αναφερόμενος στα υψηλά κρούσματα και στο ρεκόρ διασωληνωμένων, ο ίδιος σχολίασε πως «Είναι δεδομένη η μεγάλη δυσκολία να τηρηθούν τα μέτρα, αλλά συγχρόνως είναι και μη ρεαλιστικό να συνεχίσει έτσι η κατάσταση».

Τι θα γίνει το Πάσχα

Σχετικά με το Πάσχα του 2021, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, υπογράμμισε ότι πλέον το μεγάλο στοίχημα είναι το Πάσχα, καθώς μας απομένουν σχεδόν 2 βδομάδες έως τότε.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα η κατάσταση θα μπορεί να είναι καλύτερη από τώρα. Η θετικότητα ωστόσο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να εξεταστεί», είπε μεταξύ άλλων.

«Αυτό που μπορώ να πω αναφορικά με το Πάσχα, είναι οτι γενικώς η επιδημία είναι ακόμη εδώ, δεν έχει φύγει και την ίδια ώρα το σύστημα υγείας πιέζεται», κατέληξε.

Πηγή: newsbomb.gr