Βαρουφάκης για Κασσελάκη: Θα ήταν ιδανικός ηγέτης της ΝΔ – Το τελευταίο στάδιο της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» στο MEGA για το θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα απολιτίκ κόμμα, εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο την απήχηση του Στέφανου Κασσελάκη, μία διαδικασία που όπως είπε είχε ξεκινήσει εδώ και χρόνια.

«Αυτό που με απασχολεί είναι οι χιλιάδες άνθρωποι που, αντίθετα με εμάς στο ΜέΡΑ25 που πάψαμε να πιστεύουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν να πιστεύουν. Δεν τους αξίζει αυτό που βλέπουν τώρα, που είναι το τελευταίο στάδιο της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα απολιτίκ κόμμα, από μια διαδικασία αποπολιτικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά εδώ και χρόνια από την προηγούμενη ηγεσία του».

«Ο κ. Κασσελάκης ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη, αυτό που έχει ξεκινήσει πάρα πολλά χρόνια τώρα υπό την ηγεσία του κ. Τσίπρα, αυτή η κυβερνησιμότητα ότι θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να μείνουμε και να πάρουμε την εξουσία. Απλώς έρχεται τώρα ο κ. Κασσελάκης με αποτέλεσμα να βάλει την ταφόπλακα σε μια διαδικασία που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας εδώ και πολλά χρόνια», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως ο κ. Κασσελάκης θα ήταν ιδανικός για ηγέτης της ΝΔ.

Ιδανικός για τη ΝΔ

«Ο κ. Κασσελάκης απλώς έρχεται και απογειώνει αυτό το αφήγημα της κυβερνησιμότητας, ότι εκείνος είναι αυτός που μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη, αλλά, θα μου επιτρέψετε να πω, ότι ο κ. Κασσελάκης θα ήταν ιδανικός ηγέτης της ΝΔ. Ο ίδιος είπε ότι έχει μεγάλη εκτίμηση για τον κ. Μητσοτάκη και πολιτικά και προσωπικά».

Αναφορικά με την κ. Έφη Αχτσιόγλου ο Γιάνης Βαρουφάκης ανάφερε: «Από τη μία μεριά υπάρχει αυτή η άνοδος της ασημαντότητας, από την άλλη μεριά υπάρχει η κα Αχτσιόγλου, η οποία θερμώς μιλάει για τη σημασία της πολιτικής αλλά θα τη ρωτήσω «τόσα χρόνια κ. Αχτσιόγλου γιατί δαιμονοποιούσατε τις ριζοσπαστικές πολιτικές που τώρα ελπίζετε να επαναφέρετε;».

«Βεβαίως θα έμπαινα σε έναν διάλογο με τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτό έλειπε, να κλείνουμε την πόρτα του διαλόγου»

Όσον αφορά τη σύγκρισή του με τον κ. Κασσελάκη που κάποιοι έσπευσαν να κάνουν από την πρώτη στιγμή ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά:

«Από όλες τις ύβρεις που έχω δεχτεί, αυτή η συγκεκριμένη σύγκριση νομίζω ότι κερδίζει το βραβείο».

Σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Βαρουφάκης είπε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας όταν τον γνώρισα, γνώριζε πολύ λίγα πράγματα. Μέσα σε ενάμιση χρόνο είχε κατακτήσει την γνώση που χρειαζόταν. Ο κ. Κασσελάκης κάλλιστα μπορεί να αποδειχθεί και αυτός ένας έξυπνος άνθρωπος ο οποίος μαθαίνει γρήγορα. Έχει στόχο να δώσει γροθιά στο μαχαίρι;».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στον σύντροφο του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ, τονίζοντας πως η ελπίδα του είναι η ελληνική κοινωνία «να έχει την ωριμότητα να ψηφίσει κάποιον που έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό του.

Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για αυτό. Στην ελληνική δημοκρατική παράταξη δεν έπρεπε να έχει θέση ούτε η ομοφοβία, εναντίον του κ. Κασσελάκη, ούτε ο μισογυνισμός εναντίον της κα Αχτσιόγλου».

Κλείνοντας τον τοποθέτησή του, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα έμπαινε σε έναν διάλογο με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Βεβαίως θα έμπαινα σε έναν διάλογο με τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτό έλειπε, να κλείνουμε την πόρτα του διαλόγου».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα