Την εικόνα αναφορικά με την τουριστική κίνηση στην Κρήτη, την ώρα που το νησί χαρακτηρίστηκε ως «βαθύ κόκκινο» στον ευρωπαϊκό επιδημιολογικό χάρτη, περιέγραψε μέσω του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού CRETA, o πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Λασιθίου, Μανώλης Βαρκαράκης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια κατακόρυφη αύξηση των κρατήσεων, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες του τουρισμού να παίρνουν μια «ανάσα» μετά από μια δύσκολη περίοδο.

Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε, μέχρι τις 10 Ιουλίου, η «παγωμάρα» που ερχόταν από πλευράς Ευρώπης έβαζε «φρένο» στις κρατήσεις. «Σιγά σιγά αποκαταστάθηκε η ισορροπία. Μας προβληματίζει βέβαια το «βαθύ κόκκινο» αφού δε μπορούμε να το ελέγξουμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τιθασεύσουμε αυτήν την έξαρση».

Όπως τόνισε ο κ. Βαρκαράκης, «θα πρέπει να δούμε πως μπορούμε να αναστρέψουμε αυτήν την καταιγίδα». Πρότεινε λοιπόν να εφαρμοστούν ειδικά πρωτόκολλα στα ξενοδοχεία και τον εμβολιασμό όλων των εμπλεκόμενων στον τουρισμό. «Έτσι θα μπορέσουμε να βάλουμε το σήμα «covid free» έξω από τα ξενοδοχεία μας και από εκεί και πέρα να δούμε τι θα γίνει και στην υπόλοιπη κοινωνία».

Όσον αφορά τη συμπεριφορά των πελατών, ο ίδιος ανέφερε ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις χαλαρές στιγμές, να περάσουν καλά, τηρώντας όμως παράλληλα τα πρωτόκολλα.

«Εάν γίνει το οτιδήποτε θα σταματήσει εδώ η σεζόν. Θα είναι μια καταστροφή. Θα περιμένουμε τις επόμενες 10 ημέρες για να δούμε τι θα γίνει», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Βαρκαράκης.